Определено, през следващите 96 часа, ще сме свидетели на болно

...
Определено, през следващите 96 часа, ще сме свидетели на болно
Коментари Харесай

Болно време удря България през следващите 96 часа, а аномалия витае около зимата и снега КАРТИ

Определено, през идващите 96 часа, ще сме очевидци на „ болно време “. Тези дни температурите в България ще се покачат до 20-22 градуса по Целзий, а някои модели даже предвиждат стойности до 24-25градуса по Целзий и то в сърцето на зимата. Такава прогноза направиха синоптиците от Meteo Balkans („ Метео Балканс “).

Температурна аномалия 

Миналата седмица в Испания, означиха нов народен температурен връх, като в региона на Гаварда във Валенсия в четвъртък (25-януари), беше записана оптималната температурна стойност от 30,7°C, стойност, която е най-високата температура, записана в миналото в Испания и в цяла Европа за месец януари и то на фона на студеното време на Балканите, а в този момент сме очевидци на топло и пролетно време.

Дори на фона на предстоящото полярно стопляне, зимата по този начин и не сподели своят чар. Родените преди 2000 година си спомнят за по-тежките зими, и даже през 2012 и 2017 година, имахме типичен зимни ситуации, подбудени от стратосферното стопляне. Бяхме очевидци на съвсем замръзналият Дунав и така нататък

Повечето детерминистични модели като че ли „ местят “ зимата ден след ден, напред във времето. С други думи, в случай че GFS предвиждаше зима на 11-12 февруари, то в този момент предвижда сходна конюнктура на 16-18 февруари.

Според световните модели – ECMWF  и GFS въпреки всичко предвиждат включване на полярно навлизане и даже блокиращи ситуации, само че действително вероятността зимата да се завърнеслед 15-17 февруари – понижава, тъй като реално Слънцето става все по-силно и се доближаваме повече допролетното равноденствие.

Ще имаме ли зима до края на сезона?  

Отговорът на този въпрос е „ ДА! “ Ще имаме зима„, само че няма да е това, което чакаме всички. Ще сме очевидци на превалявания от сняг, само че до блокиращи ситуации и превалявания от сняг от 30-40см – едвам ли…

Очакваното захлаждане ще намали температурите, само че няма да са под нормата за месеца. Температурите на изолирани места ще се намалят до минус 10-15 градуса по Целзий, само че за няколко дни и то най-вече над планинските региони.

Разрушаване на полярният вихър 

Очакваното захлаждане към края на месеца

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР