Определено има какво да се научи от историята на Димитър.

...
Определено има какво да се научи от историята на Димитър.
Коментари Харесай

Вижте трогателната история на учителят, който стана любим на децата в Монтана /видео/

Определено има какво да се научи от историята на Димитър. Много какво да се научи има и от историята на един преподавател в Монтана, за който децата споделят " Моето дете не желае да върви на учебно заведение, в случай че господин Асенов не е там. "

Има доста положителни учители, по този начин е, само че за какво ви демонстрираме тъкмо този, вижте в историята на Мария Милкова и Дойче Веле.
Като възпитаник Теодор Асенов от Монтана износвал обувките и облеклата на брат си, с цел да върви на учебно заведение. Често нямал пари за закуска.
„ Често пъти не съм имал пари. Баща ми постоянно споделяше и продължава да твърди, че мястото ми е в учебно заведение ”, споделя той.
Учителката му забелязала, че върви с готовност на учебно заведение и почнала да му купува закуска всеки ден.
„ Никога няма да не помни госпожа Галина Тодорова. Това е един преподавател, който носи човешкото в себе си. Виждаше проблемите, които имахме и откри решението на това, ние в учебно заведение да се усещаме добре и да сме на място. Тогава се замислих, за това, какъв брой малко би трябвало на едно дете, с цел да се усеща добре ”, прецизира Теодор Асенов.
Той е от ромски генезис, само че това не го стопира да учи и да се осъществя като преподавател, с помощта на обичаната му учителка, само че и на други значими хора в живота му.
„ Моят татко, за мен е воин.  Той основава четири деца, само че поема отговорността те да са в учебно заведение, на мястото, на което би трябвало да бъдат ”, споделя Асенов.
„ Борил съм се и съм желал постоянно да учат ”, споделя бащата.
Огромна роля в живота му изиграва лагер за ромски възпитаници на неправителствената организация „ Арете ”. Целта на лагерите е да стимулира ромските възпитаници да продължат образованието си.  Там те се срещат със студенти и към този момент работещи младежи от своята общественост, с цел да получат образец.
„ Лагерите и всички образования през, които съм минал ми помогнаха да срещна страхотни хора:, прибавя Асенов.
Мечтата му била да учи за обществен служащ, само че в университета бил признат да учи педагогика. Днес преподава в занималнята на третокласниците в приблизително учебно заведение в Монтана.
Учениците му го дефинират като най-хубавият преподавател.
„ Това, което върша е тъй като съм работил и съм се трудил за него. Имало е хора, които са ме подкрепяли и са стояли зад мен. Не считам, че произходът дефинира какви хора ще бъдем ”, прибавя той

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР