Определено 2017-а може да се окачестви като успешна година за

...
Определено 2017-а може да се окачестви като успешна година за
Коментари Харесай

Колко е общата цена на жилищния фонд на САЩ

Определено 2017-а може да се окачестви като сполучлива година за жилищния пазар на Съединени американски щати. Едно от главните доказателства за това е, че цената на жилищния фонд за изтичащата година се е нараснал със 6.5% и към този момент възлиза на 31.8 трилиона USD, сочат данните на организацията за недвижими парцели Zіllоw.

Разглеждайки пазарите по райони, то несъмнено най-скъпият жилищен пазар остава Лос Анжелис. Там са купени и отдадени чартърен недвижимости на обща стойност 2.7 трилиона USD. Втори в класацията с цена от 2.6 трилиона USD е Ню Йорк. Увеличението на цената в двата града за миналите 12 месеца е надлежно 5.7% и 7.9%. Третата позиция е за Вашингтон. Там цената на всички жилища е 996 милиарда USD, а нарастването по отношение на 2016-а е 1.8%. В ТОП 10 влизат още Маями, Чикаго, Сан Хосе (Калифорния), Бостън, Сиатъл, Сан Диего и Филаделфия.

Близо 36% от общата цена на жилищния фонд на Съединени американски щати е съсредоточена в 10-те най-скъпи градски региона. Стойността е 11.3 трилиона USD.

Прогнозата за 2018 година не е обнадеждаваща. Определено пазарът на жилищни парцели няма да се развива както през 2017-а. Причината за това е смяната в данъчните закони на Съединени американски щати, които понижават изгодата от това да имаш благосъстоятелност. Сред измененията са ограничавания при даването на ипотечен заем и таван за локалните и държавни данъчни облекчения. Прогнозата на експертите е, че измененията ще окажат най-силно отрицателно въздействие върху притежателите на парцели в крайбрежните райони. Там цените, респективно и налозите, са най-високи. Данъчните промени могат да доведат до спад в цената на квадратен метър жилищна повърхност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР