Определените за реконструкцията на салона средства са в размер на

...
Определените за реконструкцията на салона средства са в размер на
Коментари Харесай

Обновяват физкултурния салон на СУ „Любен Каравелов“ в Несебър

Определените за реконструкцията на салона средства са в размер на 455 200 лева, уточни кметът Николай Димитров

Община Несебър ще модернизира физкултурения салон в Средно учебно заведение „ Любен Каравелов “. Преустройството планува и отделяне на втори дребен салон, ще бъде осъществено възобновяване на прилежащите пространства посредством осъществяване на ремонт на подове, стени и тавани, ще се оформи зала за шахмат.

Планиран е ремонт на съблекални, коридори и сервизни пространства. Предвижда се доставка на ново, съвременно спортно съоръжение и обзавеждане. Реконструкцията и модернизацията ще бъдат осъществени по план на МОН за главен ремонт на спортна инфраструктура в учебните заведения. Определените за реконструкцията на салона на СУ „ Любен Каравелов “ средства са в размер на 455 200 лева

" Община Несебър е съсредоточена в развиването спортните бази на своята територия и с изключение на финансите, привлечени по разнообразни национални и европрограми, влагаме и забележителен личен запас. Културата в отношението към физическите старания и спорта са в основата на положителното здраве през целия живот, по тази причина ние се стремим да сътворяваме среда, в която децата да се възпитават в интензивност и придвижване ", разяснява кметът на община Несебър Николай Димитров.

СУ „ Любен Каравелов “ е четвъртият план на образователно заведение от общината, квалифицирано от общинската администрация за кандидатстване и утвърдено за финансиране по „ Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения за интервала 2024 – 2026 година “, дружно с плановите оферти за създаване на нови физкултурни салони в учебните заведения в с. Гюльовца и в с. Оризаре и главен ремонт на спортна площадка на учебното заведение в гр. Обзор.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР