Определената от Специализирания наказателен съд мярка за неотклонение „домашен арест“

...
Определената от Специализирания наказателен съд мярка за неотклонение „домашен арест“
Коментари Харесай

Обвиненият за шпионаж генерал от резерва Валентин Цанков остава под домашен арест

Определената от Специализирания углавен съд мярка за неотклонение „ домакински арест “ на български военачалник от запаса остава в действие, откакто не бе обжалвана от него и отбраната му в законоустановения период, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 02.03.2022 година висшият боен от запаса бе арестуван и притеглен като обвинен от Специализираната прокуратура за това, че се е сложил в услуга на непозната страна, извършвайки нерегламентирана разследваща активност.

На 03.03.2022 година в закрито правосъдно съвещание съдът одобри, че в кориците на делото са налице задоволително рационални учредения за съпричастност на обвинения към вмененото му незаконно действие и дефинира втората по тежест мярка за процесуална насила, отчитайки здравословното му положение.

В хода на следствието бе открито, че висшият боен е имал достъп до класифицирана информация, отнасяща се до НАТО и Европейски Съюз. Събирал е данни за вътрешно-политически въпроси на Република България и ги е предавал на чиновник в непозната дипломатическа задача - консултант в политическата секция на посолството на Руската Федерация в София.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР