Оправдаха се очакванията за повсеместни, в много райони значителни валежи.

...
Оправдаха се очакванията за повсеместни, в много райони значителни валежи.
Коментари Харесай

Валежите отслабват във вторник

Оправдаха се упованията за повсеместни, в доста региони обилни превалявания. От началото на валежната конюнктура до 18:00 часа през днешния ден, най-голямо е количеството, измерено в Кърджали – съвсем 40 литра на кв. метър, а най-студено беше в София, Разград и Враца, с оптималната температура едвам 5°.

През нощта още веднъж на доста места ще вали дъжд, в регионите с надморска височина над 500 метра - сняг. Температурите на следващия ден сутринта ще са сред 0° и 5°, в обособени котловини - и малко по-ниски.

През деня преваляванията ще намалеят, а и облачността над доста региони ще намалее. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури едва ще се покачат и ще са сред 8° и 13°.

В планините ще бъде по-често облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг и снежната завивка ще продължи да се усилва.

Ще духа сдържан северозападен вятър. Висока остава и заплахата от лавини в планините, добавя Българска национална телевизия.

Студено за сезона и в доста региони с превалявания ще бъде на Балканите и на следващия ден. Дъжд ще вали и на доста места в Европа. В северните и северизточните елементи от континента ще бъде по-топло от нормалното за средата на април.

У нас в сряда стоплянето ще продължи, само че още веднъж на доста места ще има превалявания от дъжд, в регионите с надморска височина над 800-900 метра – от сняг. През идващите дни температурите ще продължат да се покачват. Ще има и от ден на ден слънчеви часове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР