Опра Уинфри и Дуейн Джонсън създават фонд за помощ на Мауи след горските пожари в Хавай и го стартират с 10 милиона долара

...
Горските пожари, които напълно унищожиха град Лахайна, са най-смъртоносните в
Коментари Харесай

Горските пожари, които напълно унищожиха град Лахайна, са най-смъртоносните в САЩ от повече от век.

е жител на Мауи на непълен работен ден, докато Джонсън, известен също с предишното си псевдоним като Скалата, който е от самоански произход, е живял там като дете. Той продължи да озвучава героя на полубога Мауи във филма на Дисни Моана.

Уинфри каза, че е била вдъхновена да създаде фонда, след като е прочела за успеха на ветерана в кънтри музиката Доли Партън и нейния фонд My People, създаден за предлагане на финансова помощ на жителите след горските пожари в окръг Севиер, Тенеси, през 2016 г.

Споделяйки видеоклип заедно с Джонсън в Instagram, Уинфри каза, че двамата са видели от първа ръка „опустошителното“ въздействие на пожарите и искаше да намери начин, който да гарантира, че даренията ще отидат „директно в ръцете на жителите на Лахайна“.

Тя каза: „Бяхме толкова загрижени за това, което се случва в Мауи, че изпращахме съобщения напред-назад и прочетох тази статия, че Доли Партън е дала пари в общността си и казах „Мисля, че това е отговорът“.

Дуейн Джонсън прави „историческо“ дарение за благотворителност в помощ на поразителни актьори

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Опра (@oprah)

-->

Тя продължи: „И така, създадохме Народния фонд на Мауи, който ще влага пари директно в ръцете на хората, които се нуждаят от него в момента. Ако изпратите дарение... тези пари ще отидат при един от многото жители, които са били разселени в Мауи, ние гарантираме."

, с ръка около рамото на Уинфри, продължи: "Знам много хора там, както Опра и аз установихме, им е трудно да се доверят къде отиват парите.

„Това е чисто директно от вас в техните ръце и веднага с малко истинска непосредственост, защото, както откриваме, както вие, момчета по света, знаете, при бедствия като това, необходимостта номер едно са парите в ръка."

Щракнете, за да се абонирате за Backstage, където и да получавате своите подкасти

Уинфри продължи: „Хората могат да имат собствена агенция, да могат сами да вземат решения за това, от което се нуждаят и от какво се нуждае семейството им, това е нашата цел – да достигнем това до хората сега.“< /p>

Фондът, част от Entertainment Industry Foundation, ще позволи на всеки жител на възраст над 18 години, който е загубил „основното си местожителство“ в горските пожари, да кандидатства за $1200 на месец.

Това е на разположение на собствениците на жилища и наемателите, но не и на собствениците, които не са живели в разрушените сгради.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР