Опозицията е в двуполюсно положение - хем искат да отидат

...
Опозицията е в двуполюсно положение - хем искат да отидат
Коментари Харесай

Опозицията е в разкрачено положение и се чуди коя от две позиции да заеме. А нито едната не е добра за тях -

" Опозицията е в двуполюсно състояние - хем желаят да отидат на предварителни избори, с цел да покажат: " Ето, ние ще победим " Продължаваме промяната "!, хем си споделят " Как ще управляваме в толкоз сложни времена, които предстоят - есента и зимата ". Те са в разкрачено състояние, в което не са сигурни коя от двете позиции ще бъде по-добра за тях. А нито една от двете няма да бъде ", разяснява социологът от " Тренд " Евелина Славкова в изявление за БНР.

Когато обаче си осъществил избор на съмнение и той е първият сполучлив в границите на демократичната история на България, оттегляне обратно и поддръжка за различен кабинет на " Продължаваме промяната " би било същинско самоубийство - предизвестява тя. " Не може да обясниш тези неща на електората си. Предстои борба до кръв. "

" Продължаваме промяната " " към момента не могат да схванат, че за губиха властта. Те не откриха вид " - установи социологът дни, преди денят Х - моментът на връщането на мандата за сформиране на държавно управление на президента Радев - осъществен или не. Развръзката ще пристигна в петък, когато ще се разбере съумели ли са от Политическа партия да намерят нужните им депутатски гласове, с цел да имат най-малко 121 гласа поддръжка в Народното събрание.

" Дори и да допуснем хипотезата, че в петък ще бъде връчен осъществен мандат на президента и идната седмица - гласуван в Народното събрание, тези 121 депутати няма да създадат доста лека и приятна работата на кабинет отпред с Асен Василев, тъй като всичко ще бъде толкоз на косъм, на ръба, че реализирането на всички заложени политики, част от които считам, че са доста съответни и би трябвало да бъдат осъществени, без значение от кого, няма да бъдат увенчани с триумфа, който Политическа партия чакат - предизвести Славкова. - Няма по какъв начин да управляваш България със 121 души. Това е съвсем невероятно. "

Тя не подмина и държанието на досегашния съдружен сътрудник - " ИТН " - който с изтеглянето си от четворната коалиция публично поради тематиката " Северна Македония " форсира рухването на кабинета.

" Позицията на " ИТН " е доста недостойна. След като си инициирал, излязъл си от обединението, направил си купища пакости, това още веднъж да кажеш: " Ама ние желаеме да седнем (на масата на договаряния - бел. ред.), просто не желаеме Кирил Петков, желаеме различен ", е несериозно ", възмути се Славкова и означи, че в случай че човек слуша другите представители на групировката, ще заподозре, че са от разнообразни партии. За образец - водачът Слави Трифонов пожела на някогашните си сътрудници " да се задавите с власт ", а след ден Ива Митева съобщи подготвеност Има Такъв Народ да договарят за кабинет. 

Славкова разяснява още, че Политическа партия са влезнали в капан, в спиралата, присъща за българския политически живот да се персонифицира, да се приказва за хора, а не за политики. Говоренето е в жанр: " Ако този го няма, ще създадем по този начин и по този начин " ; " Ако Бойко Борисов го няма, ще приказваме с ГЕРБ " ; " Ако Делян Пеевски го няма, ще приказваме с Движение за права и свободи " ; " Ако Кирил Петков го няма,... "

" Това е част от пейзажа, от спиралата на българския политически живот и е доста нездравословно, тъй като вместо да се приказва за политики и неща, които в последна сметка са значими за хората, ние приказваме " Искаме този " ; " Този не ни е приветлив ". Това е за заблуждаване на обществото, че един човек е проблем, а не държанието на цяла политическа групировка. "

Тя обаче дефинира номинирането на Асен Василев за министър-председател като вярно решение.

" Асен Василев е този вид политик, който може да даде опция на " Продължаваме промяната " да се извърнат към болшинството, което в действителност взема решение изборите. Освен на градската, демократична десница в София и в по-големите градове, те могат да приказват и на тях, в случай че се стигне до избори, тъй като в качеството си на финансов министър той може да приказва за пенсии, за приходи, за помощи към бизнеса ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР