Опозиционният беларуски лидер Светлана Тихановска поиска повече помощ за Беларус

...
Опозиционният беларуски лидер Светлана Тихановска поиска повече помощ за Беларус
Коментари Харесай

Паника в Беларус, какви ги вършат Путин и Лукашенко

Опозиционният беларуски водач Светлана Тихановска изиска повече помощ за Беларус от Европейски Съюз. На среща с групата на Европейската национална партия в Европарламента тя съобщи, че страната ѝ е окупирана.

" Ситуацията в Беларус стана трагична. Путин и Лукашенко подвигат залозите , те се пробват да покачат и легализират непрекъснатото разрастване на съветски войски на територията на Беларус. И ние би трябвало да назовем това с същинската дума - окупация . Нашата позиция е ясна - Беларус би трябвало публично да се отдръпна от присъединяване си в съветската война . Всеки съветски боец би трябвало да напусне Беларус абсолютно, а на всеки, забъркан в офанзивите, да се държи сметка ".
-->
" Беларус е част от казуса и той би трябвало да се реши сложно. Без свободен Беларус, ще има непрекъсната опасност за Украйна и неговите съседи ", сподели още тя.

В отговор на въпрос дали счита, че бойци от Беларус ще се причислят към съветските войски против Украйна, тя отговори, че се съмнява това да се случи, заяви БНР.

" Те нямат готовността и настроението да се бият с украинците. В момента обаче Лукашенко приготвя хората за вероятни офанзиви от Украйна, т.е. търси външен зложелател ".

Тихановска обаче добави, че хората не се боят от съседите си Украйна, Полша и Литва и са наясно, че Лукашенко извършва заповед на Путин .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР