Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, както и депутатите от опозиционното крило на движение

...
Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, както и депутатите от опозиционното крило на движение
Коментари Харесай

Заседанието за промяна на името на Македония бе отложено

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, както и депутатите от опозиционното крило на придвижване БЕСА, ръководено от Билал Касами, не влязоха в залата на македонския парламент за продължението на съвещанието в сряда, в дневния ред на което е окончателното одобряване на измененията в Конституцията на страната, произлизащи от контракта за името сред Атина и Скопие. Пленарната сесия ще продължи в четвъртък, оповестява "Фокус ", базирайки се на македонската организация „ Макфакс “.

Премиерът Зоран Заев прикани депутатите да се повдигнат над разделянето и да видят по какъв начин знамето на Македония се вее в Брюксел, а също така повтори причините, че с конституционните промени се подсигуряват „ македонският език и еднаквост “.

„ Вашият глас е за пълноправно участие, а всеки глас „ срещу “ е за изолираност и неопределеност. Светът гледа и чака държавническа отговорност без значение от партийната принадлежност. Имаме инклузивен развой във всички етапи на конституционните промени. Да благодарим на СДСМ и обединението, ДСИ (Демократичния съюз за интеграция), ДПА (Демократическата партия на албанците), БЕСА и осемте самостоятелни депутати от ВМРО-ДПМНЕ “, съобщи Заев и добави, че те са градивна съпротива, за разлика от останалите от ВМРО-ДПМНЕ, а също така благодари на Панчо Минов (от ГРОМ, съдружен сътрудник на ВМРО) за приноса му в предложенията, включени в конституционните ремонти, както и на БЕСА на Билал Касами и „ Алианса на албанците “.

По-рано в сряда ръководителят на опозиционната партия Християн Мицковски на конференция съобщи, че фракцията няма да даде легитимност на процеса по смяна на Основния закон и ще употребява своето право на либерален митинг, след което той и негови съпартийци се включиха в митинга на „ Македония блокира “ пред постройката на националното заседание.

Заседанието за конституционните промени продължава в четвъртък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР