Опитвате да сте „в крак” с по-богатите си приятелиАко имате

...
Опитвате да сте „в крак” с по-богатите си приятелиАко имате
Коментари Харесай

Седемте финансови грешки, които ни заробват на младини

Опитвате да сте „ в крак” с по-богатите си другари
Ако имате другари с по-големи финансови благоприятни условия от вас, евентуално се чувствате принудени да се обличате с сходни облекла, да ходите по едни и същи заведения. Важно е да знаете лимита си и да не се впускате в непремислени разходи, единствено с цел да може да се съобразите с непознат метод на живот.

Не харчите вярно заплатата си
Правилото за бюджета 50/30/20 е просто и елементарно, що се отнася до финансовата непоклатимост. Харчете 50% от приходите си за наем, храна, превоз и сметки, 20% за спестявания и погашение на заеми, а останалите 30% отиват за вас и заниманията ви.

Винаги поръчвате храна за у дома
Когато нямате умения или нерви да готвите хубави и топли ястия, може да се изкушите да поръчвате храна непрекъснато. Това значи, че стартирате да прекалявате, а евентуално не сте задоволително финансово постоянни, с цел да си го позволите. В днешно време е много елементарно да се научите да готвите, с помощта на всички обществени мрежи и канали.

Изкарвате си кредитна карта прекомерно рано
Ако не може да си позволите да правите месечни заплащания, само че изпитвате предпочитание да купувате доста неща, които даже не са ви нужни, най-добре изчакайте, до момента в който не намерите в действителност добре платена и непрекъсната работа.

Не планирате пенсиониране
Вероятно не желаете да мислите толкоз надалеч в бъдещето, когато сте на 20 години, само че това би било неточност. Трябва да започнете да внасяте пари в пенсионна сметка (спестовен влог, депозит) допустимо най-рано, тъй като с течение на времето те ще съберат рента.

Пренебрегвате спомагателното здравно обезпечаване
Може да се чувствате като супергерой първоначално и даже средата на 20-те си години, само че не сте застраховани от пострадвания, заболявания, бедствия и други проблеми. Не би трябвало да пренебрегвате спомагателното здравно обезпечаване и обезателно гледайте да е включено зъболечение в изискванията. Медицинската застраховка може евентуално да ви спести хиляди левове.

Не работете „ от през днешния ден за утре”
Ако актуалната ви работа не е това, което желаете да вършиме с живота си, не трябва да се страхувате да рискувате, даже в случай че това значи да започнете неплатен стаж в мечтаната компания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР