Опитният украински треньор Роман Хрихорчук, който води съперника на Лудогорец

...
Опитният украински треньор Роман Хрихорчук, който води съперника на Лудогорец
Коментари Харесай

Наставникът на Шахтьор преди Лудогорец: Падна ни се много сериозен съперник

Опитният украински треньор Роман Хрихорчук, който води противника на Лудогорец в Шампионската лига - Шахтьор Солигорск, приказва за идната първа среща в Шампионската лига на следващия ден. Наставникът се е изправял против разградчани в Лига Европа като ментор на Черноморец Одеса и има визия от разградчани, които дефинира като сериозен конкурент.

"Не намирам за нужно или значимо да се отдава кой знае какво значение на някакви минали исторически моменти. Сега не ни е до това. Мога да кажа, че към днешна дата имаме конкурентна обстановка - тимът започва в Шампионската лига. Падна ни се доста сериозен противник, който играе с огромно количество бързи и изобретателни футболисти. Отбор, който си има собствен жанр ", съобщи Хрихорчук, който беше запитан дали на играчите им тежи непрекъснатото увещание за неуспехите на Шахтьор в Европа при предходни участия.

Украинецът обаче не отдава огромно значение на сходни неща, като търси разновидности по какъв начин да спре българските първенци.

"Но както и у всеки тим, този също има своите слаби и мощни страни. За да се оправим със обстановка като тази, би трябвало да се оправим със мощните им страни и да използваме слабите. Имаме шансове да продължим напред ", сподели още експертът, който има много сериозен опит в европейските шампионати.

"Не става дума за неспокойствие преди мачовете. Необходимо е да се концунтрираме върху сериозното изследване на съперника, както и да намерим път, по който да им се противопоставим и по който да играем ", продължи експертът.

Според него не е по никакъв начин прелестно Солигорск да одобри Лудогорец в реванша на безпристрастен терен в Сърбия.

"Разбира се, че е минус. Реално и в двата мача сме посетители. Мисля, че е най-тежко за нашите почитатели, които желаеха да усетят страстта от присъединяване в Шампионската лига. Но обстановката е такава, че ние сме длъжни да излезем от нея ", откровен е той.

По мотив новите попълнения Милош Шатара, Джордже Иванович и Алекса Пеич, треньорът изясни: "Искам да отбележа, че и тримата са огромни експерти. Първенствата, в които са играли преди да дойдат при нас, завършиха през май. След това имаха пауза, само че дойдоха в положително общо положение. С нас упражняват към този момент две седмици. Разбира се, че не са в най-хубавата си форма, само че могат да оказват помощ и ние ще разчитаме на тях. Словашкият полузащитник Юлиус Сьоке обаче към момента се възвръща от травма и няма да може да играе против Лудогорец, както на следващия ден, по този начин и на реванша. А и като цяло е доста мъчно да се предвижда по кое време ще се върне в игра ", изясни още спецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР