Опитният организатор събития умее да комбинира детайли и да създава

...
Опитният организатор събития умее да комбинира детайли и да създава
Коментари Харесай

На финала винаги с ослепителна усмивка

Опитният уредник събития умее да комбинира елементи и да основава страсти, споделя Елена Спирина, шеф в профилираната в образуване на събития компания Party Management

- Госпожо Спирина, за 19 години на пазара какъв брой и какви събития сте организирали?

- Опитът ми със събития започва още преди 1999 година, а за последните 11 години Party Management има над 765 осъществени плана. Събития от откривания на заводи и здания, коледни празненства за клиенти като " Загорка ", Tesy, Playtech, BNP Paribas, " Eврохолд ", годишнини на компании като Ceiba, Eltrak, Piraeus Bank, до тиймбилдинг стратегии за клиенти като Aurubis, SG Expressbank, Billa, Microsoft, IBM, Proxiad, Luxoft, KPMG, SAC, Coca-Cola, Cargill. Най-големият ни тиймбилдинг беше за Technopolis за общо 1480 души, коледно празненство за IMI в " Арена Ботевград " с 2500 души. А от обществените културни събития са ни драговолно " Шалом, София " с 9000 гости и изисканият градски пикник White Dinner ( " Бяла вечеря " ). Реализираме и цялостни тактики като съвременна пиар организация.

- Коя е формулата зад запаметяващите се събития?

- D2B2E - Dialogue (диалог). Ако клиентът е отворен за полемика и срещи, дружно с нас става екип. Получава се добър брейнсторминг на хрумвания. Details (детайли). Това, че съперниците копират наши елементи и цели концепции, приказва, че сътворяваме забавни събития и играем с детайлите, подтиква ни да сме изобретателни. Braveness (смелост). Доверието към организацията и нейния полет на фантазията. Клиентите постоянно желаят нещо друго, само че залагат на класика. Трябва да грабнеш гостите. Когато работиш с организация, получаваш пресен взор извън и храброст. Трябват нововъведения - да налагаш трендове или да имаш отворени сетива за новостите и да ги осъществяваш самоуверено. Ползваме софтуерни приложения, осведомяваме се за нови услуги на интернационално равнище. Стремим се да сътворяваме партньорства и се борим с нелоялната конкуренция.

Ивент мениджмънт. Сега това е съвременно. Знаете ли, че това е една от 6-те специалности с най-вече стрес на работното място наред с лекарите и служителите на реда - необичайно, нали? Свръхкомуникация с 3 презареждания на телефона за деня, десетки проблеми, стотици километри шофиране, а на финала би трябвало да си с ослепителна усмивка.

И несъмнено, съответен Budget (бюджет). Опитният уредник умее да комбинира.

Emotions (емоции). Създаваме страсти с елементи, ясни послания, игри със сетивата - светлини, облици, аромати, тон, даже досег и лъх, въодушевление с усмивки.

- Какво е преимуществото корпоративните събития да се поверяват на външна компания?

- Поглед и хрумвания отвън рамките на вашата компания. Нещо, основано за различен клиент, в различен отрасъл, може да освежи и вас. Когато работим постоянно с един клиент, познаваме чиновниците, усетите, динамичността. Ние се усещаме като част от екипа. Имплементираме корпоративни полезности и послания даже в тиймбилдинг игрите. Да губиш време в рисърч и обработка, връзка с десетки хора е безсмислено, в случай че имаш правилен ивент сътрудник. Работим с ниски маржове, комбинираме районни услуги, с цел да получим положително съответствие време-качество-цена даже и отвън България. Екипът ни да вземем за пример осъществя постоянно събития в Гърция и Румъния. Правили сме и в Милано и Прага.

- Кое ще е идващото суперсъбитие на Party Management?

- През 2018 година още веднъж чакаме да е повече от едно суперсъбитие. Няма по какъв начин да не загатна второто издание на White Dinner. Предстои ни рожден ден на компанията, на който ще поканим наши сътрудници и клиенти. Нямаме любимци, всеки клиент е значим, както и не мащабът на събитието, а дали е имало ексцентрични хрумвания, работил ли си с задоволство по даден план, a нe напрегнат.  

Интервю: Венцислав Савов
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР