Опитите за терористични актове в Беларус ще се наказват със

...
Опитите за терористични актове в Беларус ще се наказват със
Коментари Харесай

Опитите за тероризъм ще се наказват със смърт в Беларус

Опитите за терористични актове в Беларус ще се санкционират със смъртна присъда. Такова изменение в Наказателния кодекс одобриха през днешния ден депутатите от Камарата на представителите, съобщи Nexta.

Марина Ленчевская, член на Комисията за национална сигурност на Камарата на представителите на Народното събрание на Беларус сподели за инфогрмационна организация БелТА: ``Очевидно е, че дестабилизирането на публичната, политическата и икономическата обстановка у нас продължава. Днес виждаме радикални прояви и апели, които за жалост се поддържат от непознати страни и организации. Правоприлагащите органи записват забележителен брой терористични планове във връзка с критична инфраструктура: превоз, военни уреди и енергийни съоръжения. Днес е належащо да се издигне ясна законодателна преграда. Мерките в отговор на сходни закононарушения би трябвало да бъдат съответни, самодейни и превантивни``, сподели Марина Ленчевская.

Тя акцентира, че жителите на Беларус би трябвало да се усещат предпазени. Законопроектът вкарва смъртно наказване за опити за осъществяване на закононарушение, което би могло да докара до тежки произшествия и всеобща загуба на живот. По думите й тази мярка е  съответна и би трябвало да бъде законодателно уредена. ``Ако някой въпреки всичко промени решението си и в точния момент заяви за подготовка за терористична офанзива, той или тя ще бъде освободен от наказателно гонене ", сподели тя и добави, че въпреки да не са били извършени обществени чувания за мярката, тя сигурно би била подкрепена от жителите на Беларус. 

``Погледнете какво става в прилежащите страни. В Русия към този момент са разкрити няколко акта на подготовка за осъществяване на терористични атаки``, съобщи Ленчевская.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР