Опитите за дезинформация във връзка с подкрепата на България за

...
Опитите за дезинформация във връзка с подкрепата на България за
Коментари Харесай

Външно обвини Митрофанова в дезинформация

Опитите за дезинформация по отношение на поддръжката на България за Украйна са неприемливи. Това се показва в позиция на Министерството на външните работи (МВнР) на уеб страницата на ведомството във връзка оповестено на 12 юни в обществените мрежи послание на посланика на Руската федерация в България, " в което се изричат хипотези и догатки по отношение на оказваната от Република България поддръжка за Украйна ". 

Припомняме, че в обръщението си преди два дни, послучай деня на Русия, посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова съобщи: " Системното замесване на страната в спора в Украйна, без значение дали става дума за доставяне на режима в Киев с муниции или да вземем за пример за вероятно изпращане на български контингент в зоната на военни дейности, сигурно ще има отрицателни последствия за двустранния разговор. "

„ Република България остро осъжда невижданата и непредизвикана военна експанзия на Руската федерация против Украйна и способства към интернационалните старания за поддръжка на страната. Последователни сме в позицията си на взаимност с народа на Украйна, както и в безусловната си поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на страната в нейните интернационално приети граници, в това число териториални води “, се споделя в позицията на Министерство на външните работи. 

Министерството добавя, че помощта, която България оказва на Украйна, закономерно се обуславя от съответните законови правила и правила, като присъщите за демократичния развой форми на другарство и отговорно държание са несъвместими с каквото и да било деформиране на информацията в публичното пространство. 

„ Неприемливи и неприемливи са всевъзможни опити за агитация и дезинформация, които компрометират демократичните полезности “, допълват от Министерство на външните работи. 

В телевизионно изявление преди дни новият министър на защитата Тодор Тагарев заяви, че България продължава да извършва решението на Народното събрание за помощ на Украйна.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР