Опитите на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС за реабилитация на фашизма

...
Опитите на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС за реабилитация на фашизма
Коментари Харесай

Иван Таков: Опитите на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС за реабилитация на фашизма няма да успеят

Опитите на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС за реабилитация на фашизма няма да съумеят. Това предизвести ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков във връзка решението на Министерски съвет от сряда за промяна на статута на Паметника на Съветската войска от обществена държавна на частна държавна благосъстоятелност. Така на процедура беше дадена зелена светлина за осъществяването на решението на СОС от тази пролет за демонтирането на мемориала.

" Сглобката в Народното събрание подари паравана " Паметник на Съветската войска " на ръководещите в СОС, зад който те да скрият проваления си мандат, разяснява Иван Таков. - От години всякога преди избори слушаме едно и също от десните. Сега наближава местният вот и цялото ръководещо войнство още веднъж гледа да се скрие под дебелата сянка на Паметника на Съветската войска. Това им е смокиновият лист на тях ".

Иван Таков означи, че сегашната офанзива за демонтажа на монумента в Княжеската градина е рунд следващ от опитите за замяна на българската история от страна на безпаметните. " Категорично това е и част от опитите за реабилитация на фашизма в България, съобщи той. - Паметниците носят памет. Пазят я. Това е тяхното предопределение. Самата дума " памет " се съдържа в наименованието им. А съответно Паметникът на Съветската войска е претрупан да пази доста значима памет - тази за голямото зло, за една човеконенавистна политическа идеология, каквато е фашизмът. Този паметник би трябвало да стои на мястото си, с цел да не забравяме за милионите жертви на " кафявата чума " през Втората международна война. И в никакъв случай повече да не позволяваме нацисткият режим да шества по улиците в градовете ни ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София е безапелационен, че демонтажът на Паметника на Съветската войска цели да бъде забравена онази част от историята, която разкрива зверствата на фашизма. " Няма да допуснем това, сподели още Иван Таков. - Не може една толкоз рискова идеология да бъде употребена за похищение на вниманието от надалеч по-важните въпроси за проваления мандат на ръководещите в Столичния общински съвет, за неизпълнението на бюджета, за положението на " Топлофикация ", за ремонтите на ремонтите. Софиянци имат потребност от съответни решения на проблемите, които директно ги засягат. Едно кресливо малцинство в София, което осмисля съществуването си посредством Паметника на Съветската войска, не трябва да бъде употребявано от безпомощни " политици " за втълпяване на ненавист в българското общество, посредством която те да прикрият политическата си отпадналост. Защото омразата е доста рисков бумеранг - тя се връща там, от където е тръгнала ".
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР