Опитът на риболовен траулер да освободи луксозния круизен кораб, който

...
Опитът на риболовен траулер да освободи луксозния круизен кораб, който
Коментари Харесай

Риболовен траулер не успя да изтегли заседналия кораб край Гренландия

Опитът на рибарски траулер да освободи първокласния круизен транспортен съд, който заседна преди два дни в отдалечена част на Гренландия, се провали , оставяйки кораба и 206-те души на борда му към момента блокирани, оповестиха датските въоръжени сили в сряда, представени от Ройтерс.

От понеделник корабът " Оушън Експлорър ", на към 1400 км североизточно от столицата на Гренландия Нуук, заяви Обединеното арктическо командване на датската войска (JAC).

Големият рибарски траулер се опита да освободи круизния транспортен съд по време на прилива в сряда, само че опитът в последна сметка се провали, се споделя в изказване на JAC.

Персоналът на въоръжените сили, ситуиран в Гренландия, е инспектирал заседналия транспортен съд и е разговарял с хората на борда, като е заключил, че те са в положително положение.

" Екипажът и пасажерите са в сложна обстановка, само че при тези условия атмосферата на кораба е добра и всички на борда се усещат добре ", обявиха от JAC.

Патрулният транспортен съд " Кнуд Расмусен " на датския флот се чака да дойде на площадката Alpefjord в петък следобяд, сподели JAC.

" Ако всичко върви добре, те ще оказват помощ на кораба да се измъкне от тази изключителна обстановка, в която се намират сега. Но зависи от това по какъв начин ще наподобява всичко, когато дойдат в петък, тъй че би трябвало да забележим по какъв начин върви ", разяснява представител на JAC.

Пътниците и екипажът са в сигурност на борда , заяви по-рано австралийският круизен оператор " Аурора Експедишънс ".

" Няма непосредствена заплаха за тях самите, кораба или заобикалящата среда ", се споделя в изказване на основаната в Сидни круизна компания.

Снимки, направени от датската войска, демонстрират корабът изправен в спокойни води.

Гренландия, полусуверенна територия на Дания в Северния Атлантически океан с население от едвам 57 000 души, притегля туристи със своя недопечен пейзаж и голяма ледена шапка, която покрива огромна част от острова.
 И приливът не оказа помощ на заседналия край Гренландия транспортен съд да се освободи
И приливът не оказа помощ на заседналия край Гренландия транспортен съд да се освободи

Корабът и пасажерите са в безопасност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР