Опит за убийство с цел грабеж над Любомир Милчев-Денди разследват

...
Опит за убийство с цел грабеж над Любомир Милчев-Денди разследват
Коментари Харесай

Денди пребит при грабеж, има сериозна опасност за живота му


Опит за ликвидиране за обир над Любомир Милчев-Денди проверяват органите на реда, научи " България Днес " от свои източници в полицията. Популярният всемирски хроникьор беше пребит в четвъртък и сега е в извънредно тежко положение в реанимацията в столичната болница " Света Анна ".



Според служители на реда, проверяващи случая, става дума за обир, а не за почистване на персонални взаимоотношения. Основание за това изказване дава фактът, че Денди е удрян единствено по главата. Престъпленията от ревнивост, злоба, накърнена чест или нещо сходно нормално включват по-тежки нанесени контузии поради злобата и насъбраната експанзия на килъра към жертвата и желанието да се аргументи по-силно страдалчество, изясняват осведомени с следствието.

 

 Обича разходките по софийските улици

Обича разходките по софийските улици

" Има сериозна заплаха за живота на Любомир Милчев. Приет е в четвъртък - с тежка черпно-мозъчна контузия ", сподели пред медиите Антон Луков, представител на болничното заведение, в която Денди е на лекуване. Бохемът е наведен в медикаментозна кома, а възможностите да се пребори за живота си не са огромни, защото Денди не е идвал в схващане. Удрян е брутално единствено и само в главата, споделят докторите.

Любомир Милчев-Денди живее в апартамент на ул. " Св. Иван Рилски ". Именно там, паднал по очи, той е открит от неговия другар - младия цигулар Кристофър, с който съжителстват повече от година. Пред ченгетата той обяснил, че когато се прибрал, външната врата била заключена от вътрешната страна. Кристофър отключил и видял Милчев да лежи на пода, а на главата му зеела голяма рана. Младият цигулар неотложно извикал кола за спешна помощ и полиция. По време на огледа станало ясно, че Денди не е бил атакуван в жилището, а някъде на открито. Той обаче е бил в безсъзнание и нямало опция да бъде разпитан.

 

 Кучето е най-хубавият му другар

Кучето е най-хубавият му другар

Една от 80% сигурните версии, по която работи полицията, е обвързвана с опит за ликвидиране за обир. От години е известно, че писателят колекционира скъпи антики. В последно време той се препитавал, като е продавал разнообразни свои скъпоценни движимости.

Денди има сребърни декорации, останали му от родственици по женска линия. Имал и колекция от дребни порцеланови статуетки, сребърни пудриери, табакера и женски пръстен.

В едно от последните си изявленията за вестника Денди удостовери, че продължава да носи в себе си част от скъпоценностите си, с цел да " не изчезнат ", в случай че ги остави в жилището си. Предполага се, че писателят е бил атакуван точно с цел да му бъдат взети те.

" Не единствено лъжичка, а и цялостен комплект принадлежности, в това число за риба и за миди нося в мен. И халка за салфетка, и щипка за лед, и коктейлна лъжица. Имам и специфичен кожен несесер с химикалка, часовник, игла за вратовръзка, пръстен, а в джобовете - голям брой сребърни движимости. Единствено златния часовник понякога смъквам и оставям у дома, защото употребявам подобен джобен ", показа ни Милчев преди началото на пандемията.

Какво се е случило с тези предмети, за момента няма изясненост. Знае се единствено, че една от най-ценните движимости на Денси - бастунчето, която той наричаше " бастон ", е изчезнало. " Това е невъобразимо красива движимост, която аз боготворя, а какво си мислят другите, си е тяхна работа. Нося го единствено на дипломатически празненства ", разправяше литераторът за бастунчето, с което се придвижваше.

Какво тъкмо е станало с въпросния " бастон ", не се знае. Проверява се и дали не са изчезнали някои от движимостите на бохема от жилището му.

" Денди живееше от продажби на скъпите си движимости. Напоследък нямаше задължения и това беше неговият метод да оцелее по време на пандемията. Не че нямаше никакви средства, в противен случай, само че не искаше да продава, до момента в който не му се наложи ", споделя близка до Любомир Милчев.

Най-мистериозно след случая с Денди е изгубването на обичаното му куче Хининус, което той толкоз обичал, че се случвало да ядат една и съща храна. Напоследък писателят избирал най-много неговата компания, тъй като бил " изтощен от хората ", по думите на негова другарка.

" Стремя се да имам някакво близко създание, което да не може да приказва. Защото хората те заливат с всевъзможни себични повествования, от които по-късно човек мъчно може да се почисти. В това отношение едно малко кученце е доста по-милосърдно. То усеща и неприятната сила на хората. Имало е доста случаи, в които Хининус ми е давал знак, че някой не ми мисли положителното. Винаги усеща, когато нещо те боли. Ако те боли глава, ляга край теб и фактически оказва помощ ", казвал в наличието й писателят. Според нея най-вероятно кучето може да не е измежду живите.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР