Опит за световен рекорд на Гудаф Цегай и някои висококачествени

...
Опит за световен рекорд на Гудаф Цегай и някои висококачествени
Коментари Харесай

Цегай атакува световен рекорд в Торун

Опит за международен връх на Гудаф Цегай и някои висококачествени конфликти сред огромни медалисти се чакат на шампионата ORLEN Copernicus Cup, трети шампионат от Световния атлетически тур в зала за 2023 година, който ще се организира на следващия ден в Торун.

Полската звезда в спринта Ева Свобода се изправя против международната шампионка на закрито от Швейцария Муджинга Камбунджи на 60 метра, до момента в който друга локална любимка, намиращата се в страхотна форма Пиа Скржиижовска ще се изправи против сребърната медалистка от Ямайка на 100 метра с трудности Британи Андерсън на 60 метра с трудности. Олимпийският и международен първенец на закрито Милтядис Тентоглу още веднъж ще премери сили с Тобиас Монтлер в скока на дължина, до момента в който Кийли Ходжкинсън, Мери Мораа и Дирибе Велтеджи вземат участие на 800 метра.

След като усъвършенства международния връх на закрито на 1500 м с тичане 3:53.09 минути в Лиевин през 2021 година, етиопката Цегай се прицели в международния връх в зала на една миля от 4:13.31 минути, подложен от Гензебе Дибаба през 2016 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР