Опит за сдобряване от страна на президент и премиер по

...
Опит за сдобряване от страна на президент и премиер по
Коментари Харесай

Помирени за днес – Радев и Петков заедно почетоха Гоце Делчев

Опит за помиряване от страна на президент и министър председател по време на тържественото отбелязване на 150-ата годишнина от рождението на великия български бунтовник Гоце Делчев в Благоевград. След дни на напрежение сред двамата и неуспех на проектите за общо честване с районен съд Македония, Румен Радев и Кирил Петков застанаха един до различен в Благоевград.

„ Честваме рождения ден на един човек отдал живота си за свободата “, съобщи Кирил Петков четейки от късото си слово. По думите му историята би трябвало да се схваща, героите да се почитат, а Гоце Делчев е знак на свободата.

Петков посочи, че не е обикновено тъкмо личността му да разделя народите от двете страни на границата, а в случай че осъзнаем потребността да променим това, ние можем да променим нещата. „ Труд и неизменност “, приключи Петков с откъс на Гоце Делчев.

Радев одобри почетния строй и произнесе слово пред жителите и гостите на града. „ Днес е свята дата за всички хора и в България, и в Република Северна Македония, дано почетем уместно “, сподели президентът преди формалната стратегия.

Извън това, двамата не приказваха с публицистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР