Опит за измама със 79 лв. за 14 броя избелващи

...
Опит за измама със 79 лв. за 14 броя избелващи
Коментари Харесай

Страшна измама в нета измъква парите на отчаяни хора

Опит за машинация със 79 лева за 14 броя избелващи ленти за зъби открихме в интернет, написа Труд бг.

Продуктът за избелване на зъби се популяризира във подправен блог на Вероника.

От него има връзка към уебсайт на продукта, където даже е подложен подправен брояч на оставащите минути, в които лентите за зъби може да бъдат купени на промоционална цена.

Блогът на Вероника е преведен безусловно от съветския блог на Вероники Мироновой, като същият блог може да бъде открит и на сръбски.

Дизайнът и мненията на хора към трите блога – на български, съветски и сръбски, са едни и същи. Снимките на хората са едни и същи, само че имената им са написани в друг вид – да вземем за пример Анжела става Angelika Goncarova.

Тази скица беше прилагана и при рекламата на хранителни добавки за болки в ставите.

В такива случаи на заблуждаваща реклама робот превежда автоматизирано текста на няколко езика и популяризира с едно и също наличие в няколко страни.

Имената на “доволните клиенти” и фотосите им, оставени в мненията на блога, във всички вариации са едни и същи, единствено преведени на дадения език.

Сайтовете постоянно са регистрирани в страни отвън Европейски Съюз, а това прави контролните ни органи безсилни.

В блога, в който има хвалебствени думи на несъществуващата Ася, има и линк към обособена страница, която по думите на търговеца била единствената, която има право да продава продукта.

Има и мнения на удовлетворени клиенти, само че без фотоси, защото по този метод мъчно може да се изловят фалшифицираните отзиви.

Според търговците Dental White Strips бил “единственият метод”, който международните зъболекари препоръчвали на своите пациенти, а това единствено по себе си не е правилно.

Цитатът – “Посъветваха ме по този начин – вместо ортодонт да опитвам избелващи ленти, които са в пъти по-ефективни и 100% безвредни за емайла”, демонстрира, че методите им на реклама са безусловно подправени.

При обзор на съветския вид на уеб страницата, виждаме, че там е изписано, че за 20 дни зъбите се избелвали, а съгласно българския уебсайт резултатът се появявал за 14 дни.

Явно в нашите географски ширини продуктът работи “по-бързо”. Въпреки че дизайнът на кутията с лентите в съветския вид на уеб страницата е по-различен, продуктът е разказан безусловно идентично с продавания в България.

Фактът, че не може да се свържете с търговеца, а би трябвало да попълните форма за поръчки и тогава оператор да ви звънне, демонстрира, че компанията не желае да имате директни контакти с нея.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР