Операцията по изтегляне на кутии с мляко за бебета, произведено

...
Операцията по изтегляне на кутии с мляко за бебета, произведено
Коментари Харесай

Шефът на „Лакталис“ проговори за първи път за скандала със заразено бебешко мляко

Операцията по евакуиране на кутии с мляко за бебета, създадено от френската компания „ Лакталис “ касае 83 страни, разгласи президентът и общоприет шеф на компанията Еманюел Бение. Той даде обещание да бъдат обезщетени всички наранени от заразяването със салмонелоза фамилии, съобщи Франс прес.

Излизайки от мълчанието, ръководителят на компанията даде просторно изявление за френския в. " Журнал дю диманш ". 47-годишният Бение е прочут с пословичната си поверителност. Сега той пази в изявлението си метода, по който е управлявал рецесията със болестта.

В последните дни компанията и в частност управлението ѝ бяха остро разкритикувани от държавното управление на Франция и от потребителите за ръководството на рецесията.

В нито един миг не е имало предпочитание да укрием нещата ", споделя Бение, който управлява фамилното дружество от 2000 година Преди това отпред на компанията са били татко му и дядо му.
" Вярно е, че по природа не съм избухлив и в сходна рецесия човек първо се стреми да работи ", добавя той, като по този начин се пробва да изясни за какво не е създали изказване до момента.

В петък сред управлението на „ Лакталис “ и френския министър на стопанската система Брюно Льо Мер се състоя среща. След това компанията разгласи, че изтегля всички партиди с детско мляко, създадени в завода в Краон, в Западна Франция, откъдето потегля болестта.

Ръководителят на компанията споделя през днешния ден в изявлението, че интервенцията по евакуиране, касае над 12 милиона кутии с мляко и твърди, че на дистрибуторите няма към този момент да се постанова да пресяват партидите по дати, тъй като те знаят, че към този момент ще би трябвало да изтеглят всичко от рафтовете.

Тридесет и седем бебета бяха инфектирани от салмонелоза във Франция, от които 18 бяха признати в болница, откакто са консумирали мляко или артикули за зареждане на деца на Лакталис, които са били инфектирани. Бебета са добре, оповестява френската Епидемиологична организация.
Ръководителят на Лакталис сподели, че няма нови случаи на болест от 8 декември и добави, че оповестеният случай в Испания датира от октомври предходната година.
Запитан за стотиците тъжби, подадени от родители в цяла Франция, където е почнало следствие за непредумишлено нанасяне на контузии и застрашаване на живота на други хора, Бение даде обещание, че няма да крие нищо и че ще сътрудничи на следствието.

" Ще обезщетим всички фамилии, които са понесли вреди ", сподели той.

Лакталис бе упрекната, че не е била транспарантна и е пропуснала да реагира след разкриване на салмонела в завода ѝ в Краон по време на инспекции през август и ноември. Това заразяване е засегнало единствено средата в завода, само че не и продуктите. То бе направено публично притежание при започване на декември.

Полемиката пристигна от последвалото евакуиране на партиди с детско мляко на три стадия през декември. Поради липса на съглашение с Лакталис министърът на стопанската система изясни, че е трябвало да подпише персонално на 9 декември декрет, с който да изиска краткотрайното прекратяване на стартирането в комерсиалната мрежа на детско мляко и изтеглянето на към 600 партиди, т.е. 11 000 тона. Изтеглянето обаче се оказа ненапълно и някои дистрибутори продължиха да продават евентуално инфектирани артикули в продължение на още няколко седмици.

" Нашата работа е да пускаме на пазара безвредни артикули. В този случай това не е по този начин и ние носим отговорност ", призна Еманюел Бение, допълвайки, че съгласно него не е имало пропуски от страна на компанията в процедурите.

Лакталис в предишното беше дребна фамилна компания, а през днешния ден е международен колос с 246 индустриални обекта в 47 страни и със 75 000 чиновници. Компанията не разгласява в никакъв случай данни за финансовото си положение, с изключение на тези за годишните си облаги, възлизащи на 17,3 милиарда евро осъществени на 58 % в Европа, на 21 % в Америка, на 14 % в Океания и на 7 % в Африка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР