Оперативната рограма Развитие на човешките ресурси с нейният ресурс от

...
Оперативната рограма Развитие на човешките ресурси с нейният ресурс от
Коментари Харесай

Над 5 млрд. лв. за социални политики през следващите 7 години

Оперативната рограма " Развитие на човешките запаси " с нейният запас от 3,8 милиарда лева.  е първата, особрена от Брюксел, което стана още през август. Това съобщи зам.-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова. Проектите по програмата се финансират от " Европейския обществен фонд плюс ". Министерството на труда и обществената политика дава отговор още и да стратегия " Храни и главно материално подкрепяне ", тя също е утвърдена през август, сподели зам.-министърката. 

За планове за над 1,2 милиарда лева дава отговор ведомството пък по проекта за възобновяване и резистентност. 

Общият запас на политиката за обществено подкрепяне и за трудовите запаси за 7 години напред  е за над 5 милиарда лв.. 

Програмата " Развитие на човешките запаси " е ориентирана към пазара на труда и обезпечаване на благоприятни условия за включване на уязвимите групи. Сумата, с кото ще разолага програмата е над 3,8 милиарда лева, тя ще обхване 740 000 души. Това значи, че  всеки 7-ми българин е включен с ограничения от програмата. Основният запас - над 2 милиарда лева, ще бъдат вложени в пазара на труда, с образование на небогати и безработни лица,  подготовка за дигиталния  преход в стопанската система ни, основаване на работни места, поддръжка на бизнесмените и поддръжка на младежите за прехода от обучение към претовареност. 

С запас 1,370 милиарда лева ще работим в другото огромно направление - по-добро обществено включване на лицата.

Одобрените са  14 интервенции от Комитета по наблюдаване, те са за 1,4 милиарда лева От август насам са стартирани 4 процедури, свързани с предварителната защита на рецесиите, които съпътстват живота ни. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР