OpenAI твърди, че New York Times е умишлено манипулирал“ своя

...
OpenAI твърди, че New York Times е умишлено манипулирал“ своя
Коментари Харесай

OpenAI казва, че New York Times е „манипулирал“ ChatGPT във вражда за авторски права

OpenAI твърди, че New York Times е „ съзнателно манипулирал “ своя чатбот, с цел да извърти цели редове от публикациите на вестника, до момента в който се бори против правосъдно дело за авторски права от вестника, който съставлява опасност за метода, по който развива технологията си.

Искът, заведен директно след Коледа, беше „ безпочвен “, съгласно обява в блог, оповестена от компанията за изкуствен интелект в понеделник, която прибавя, че вестникът не „ разказваше цялата история “.

В делото, заведено на 27 декември, американската медийна компания упрекна стартъпа за изкуствен интелект и неговия основен покровител Microsoft, че са се възползвали от „ гратис возене “, употребявайки милиони публикации за създаване на своята технология за чатбот, която е в положение да дава отговор в детайли на подкани на натурален език.

Авторските права са все по-натоварен проблем за AI компании като OpenAI, чиито модели работят, като гълтам големи количества данни от целия интернет. Делото, което търси обе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР