Open Citta’ Della Disfida, първи кръг на квалификацииАлександър Лазаров –

...
Open Citta’ Della Disfida, първи кръг на квалификацииАлександър Лазаров –
Коментари Харесай

Лазаров започна с лесна победа на Чалънджъра в Барлета


Open Citta’ Della Disfida, първи кръг на квалификации
Александър Лазаров – Джузепе Треска 6-3, 6-2


Александър Лазаров стартира с победа присъединяване си на Чалънджър шампионата в Барлета. Пред съществено количество аудитория на клея в югоизточния италиански град българинът нямаше проблеми с представителя на домакините Джузепе Треска, който е №2154 в света и играеше с уайлд кард – 6-3, 6-2 след по-малко от час на корта.

Лазаров доминираше на първи сервис като в целия мач загуби едвам 4 точки от общо 33 и позволи единствено един брейкбол, осъществен от противника му през първия сет. На собствен ред международният №411 осъществя четири от петте си благоприятни условия – по два пробива във всеки от сетовете.

Двамата си размениха по един пробив в самото начало преди Алекс да осъществя брейк за 4-2. Във втората част българинът завоюва първите четири гейма и до края нямаше проблеми да узакони успеха си.

Така в трето от четирите си участия на равнище Чалънджър през сезона той съумява да преодолее първия си противник. В предходните два случая квалификациите бяха преодолени, в това число и през миналата седмица в Оейраш, където в първи кръг на главната скица Лазаров загуби от Димитър Кузманов в три сета.

Негов противник във втория кръг на пресявките в Барлета ще бъде шестият в схемата Милян Зекич (№346), от който има една загуба на край на ITF шампионат в Скопие през предходната година. Нов триумф ще му донесе още 2 точки за ранглистата, които ще го приближават още повече до дебют в топ 400.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР