ОПЕК препоръча свиване на производството на петролни продукти заради епидемията

...
ОПЕК препоръча свиване на производството на петролни продукти заради епидемията
Коментари Харесай

Как коронавирусът влияе върху по-малко производство на нефт

ОПЕК предложи стесняване на производството на петролни артикули поради епидемията от ковид.
Съвместният механически комитет на ОПЕК Плюс предложи удължение на контракта за понижено произвеждане на петрол до края на 2020 година, както и в допълнение понижаване на производството до края на второто тримесечие на тази година, заяви през днешния ден министерството на енергетиката на Алжир.
Съвместният механически комитет се срещна в централата на Организацията на страните-износителки на нефт (ОПЕК) във Виена тази седмица, с цел да разиска въздействието на новата коронавирусна зараза върху международния петролен пазар. ОПЕК Плюс има 13 членове, както и 10 други производителки на нефт, в това число Русия. През 2016 година тези страни се съгласиха да лимитират производството на нефт, с цел да поддържат цените на суровия нефт, съобщи БГНЕС, цитирайки МИА.
" Коронавирусната зараза има негативно влияние върху икономическата интензивност, изключително в бранша на превоза, туризма и индустрията; и изключително в Китай ", съобщи алжирският министър Мохамед Аркаб и добави, че епидемията има негативно въздействие и върху търсенето, и върху пазара на нефт като цяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР