ОПЕК препоръча свиване на производството на петролни продукти заради епидемията

ОПЕК препоръча свиване на производството на петролни продукти заради епидемията ...

Как коронавирусът влияе върху по-малко производство на нефт.

ОПЕК препоръча свиване на производството на петролни продукти заради епидемията от коронавируса.
Съвместният технически комитет на ОПЕК Плюс препоръча удължаване на договора за намалено производство на нефт до края на 2020 г., както и допълнително намаляване на производството до края на второто тримесечие на тази година, съобщи днес министерството на енергетиката на Алжир.
Съвместният технически комитет се срещна в централата на Организацията на страните-износителки на петрол (ОПЕК) във Виена тази седмица, за да обсъди въздействието на новата коронавирусна епидемия върху световния петролен пазар. ОПЕК Плюс има 13 членове, както и десет други производителки на петрол, включително Русия. През 2016 г. тези страни се съгласиха да ограничат производството на петрол, за да подкрепят цените на суровия петрол, предаде БГНЕС, цитирайки МИА.
"Коронавирусната епидемия има отрицателно въздействие върху икономическата активност, особено в сектора на транспорта, туризма и индустрията; и особено в Китай", заяви алжирският министър Мохамед Аркаб и добави, че епидемията има отрицателно влияние и върху търсенето, и върху пазара на петрол като цяло.

Източник: actualno.com