Опечалени граждани, пристигнали в Лондон за погребението на кралица Елизабет

...
Опечалени граждани, пристигнали в Лондон за погребението на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Опечалени британци гледат погребението на Елизабет II на мобилните си телефони

Опечалени жители, пристигнали в Лондон за погребението на кралица Елизабет Втора, трябваше да следят събитията, свързани с траурната гала, на екраните на мобилните си телефони поради спиране на придвижването на железопътния превоз , съобщи ДПА.

От 6:30 ч. сутринта локално време гара " Падингтън " в Западен Лондон остана блокирана поради щета в електрическите проводници. Не се чака придвижването там да бъде обновено преди края на деня.

Много хора, възнамерявали да дойдат в английската столица за началото на погребението, закъсняха с няколко часа. Във вагоните на засегнатите влакове звучеше хорът на Уестминстърското абатство, който пасажерите слушаха на мобилните си телефони.



" Моите най-искрени извинения за закъсненията в този значим ден за страната ", обърна се чиновник на английските национални железници към пасажерите в един от блокираните влакове.

Опечалени жители, които са пътували за траурната гала от гара Падингтън към Уиндзор, също са били наранени от блокирането на железопътната мрежа. Линиите сред градовете Рединг и Нюбъри пък бяха затворени поради човек, който е бил блъснат от трен.

Всички тези проблеми породиха по време на една от най-големите транспортни интервенции, провеждани в миналото във Англия.

За през днешния ден бяха планувани към 250 спомагателни влака. Вчера в Лондон бяха регистрирани 2,08 милиона пътувания с метрото. Това е с 16 % повече в съпоставяне със същия ден седмица по-рано и е малко над равнищата отпреди ковид.

Транспортните управляващи се притесняват, че откакто погребалната върволица напусне Уестминстър, доста опечалени жители могат да се запътят към домовете си едновременно и това да провокира огромни скупчвания на хора. За това пасажерите бяха призовани да не бързат да се прибират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР