Опаткахме ги и тия избори, минаха и заминаха, ама сега

...
Опаткахме ги и тия избори, минаха и заминаха, ама сега
Коментари Харесай

И ПРАС-ПРЕС не може да помогне!

Опаткахме ги и тия избори, минаха и отпътуваха, но в този момент почва комплицираното.
Толкова пъстър и разнопосочен парламент не е имало от 2013, когато Орешарски и Движение за права и свободи се крепяха едва-едва, балансирайки с задник върху Златния пръст на Волен Сидеров.
Като през 2013 - още веднъж ГЕРБ е първа политическа мощ, само че с още по-малка преднина, в сравнение с тогава. Съставянето на държавно управление става още по-сложна задача.
Социолозите викат - гласоподавателите си свършиха работата, в този момент е ред на политиците да проявят въображение.
То на политиците въображението в общия случай стига до скица за крадене, повече от това им е мъчно да родят. Новобранците в политиката пък и толкоз умения нямат - дори не знаят по какъв начин се краде, камо ли - по какъв начин се ръководи. Тепърва ще се учат и на едното, и на другото.
Най-голямата политическа мистерия на тези избори е личността на Слави Трифонов. Без нито едно действително политическо деяние, без нито една политическа теза на тезгяха - с хайдушки песни и байраци партията му стана втора политическа мощ.
За какво съответно гласоподаваха тези българи, хиляди, маса, народ?
Те не знаят, само че по-лошото е, че и Слави не знае.
Трябвало въображение. Бедна им е фантазията на сценаристите - Слави няма да си напъне кубето, те ще би трябвало да вземат решение политически задания.
На такива резултати и ПРАС-ПРЕС е безпомощен, не можем да съставим даже подигравка на кабинет с наличния материал.
Сега Баце обикаля в дребен радиус към джипката и търси кого да издърпа с лебедката. Като Ричард Три, дето в Шекспировата пиеса вика: (разменям) кралство за кон, кралство за кон! Така и Баце Лъвското сърце се е разбучал: джипка за коалиция, джипка за коалиция! Ричард Три разменя кралството за кон, Тиквун Едно е подготвен да си даде конските сили за една релативно здрава коалиция.
Те тия конски сили не са и негови, джипките му са държавна благосъстоятелност.
Ама той по този начин е привикнал, към момента мъчно прави разлика сред свои активи (лични, в чекмеджето), партийни средства (от субсидията) и публични пари (от бюджета).
Всички тия източници на пари Борисов си ги има за естествен запас. Така ги усеща.
А гласоподавателят се постара да не наранява доста тия типове усеща на Господаря си.
 
Автор: Калинка Тодорова,

Още от ПРАС-ПРЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР