Опасявам се, че президентът Радев ще реши да раздаде бързо

...
Опасявам се, че президентът Радев ще реши да раздаде бързо
Коментари Харесай

Делян Добрев: Ситуацията е толкова тежка, че следващите министри ще се превърнат в камикадзета

Опасявам се, че президентът Радев ще реши да раздаде бързо мандатите - в границите на 2 или 3 седмици, което ще значи, че в края на лятото още веднъж ще би трябвало да вършим избори. При договарянията всеки би трябвало да загърби егото си, с цел да може да има непоклатимост в страната. Не би трябвало да има постоянно държавно управление непременно, тъй като в случай че то ще продължи да помпа инфлацията, е по-добре да няма такова. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ- в ефира на " Денят ON AIR ". 

По думите му за пръв път през последните 20 години имаме бюджетен недостиг, който евентуално ще достигне 6%, в случай че не се съкратят разноски.

" В началото на 48-ото Народно събрание показах, че единственото допустимо държавно управление е дясното такова или експертно, тъй като на левите не им доближиха гласове. За леви броя Българска социалистическа партия и " Продължаваме промяната ", означи той, като предвижда, че още след влизането си в Народното събрание ПП-ДБ ще се разцепят, тъй като нямат нищо общо един с различен.

Добрев разгласи, че служебният кабинет не е отговорен за инфлацията, защото той не е приемал бюджет.

" Бюджетите на Асен Василев са проинфлационни и доведоха до тази галопираща инфлация. От началото на " Продължаваме промяната " се променихме толкоз хубаво, че обедняхме с 30% и нагоре ", разяснява Добрев. Бившият народен представител цитира статистика, съгласно която през последните 37 години са изтеглени 37 милиарда лева задължения, като подчертава, че през идващите 3 години ще изтеглим 45 милиарда лв.. Добрев беше безапелационен, че " обстановката е толкоз тежка, че идващите министри ще се трансфорат в камикадзета " - всички ще ги ненавиждат поради решенията на " Продължаваме промяната ".

" От " Продължаваме промяната " по този начин хубаво подвигнаха цените, че даже да влезем в еврозоната, отново няма да има по-висока инфлация. Таванът на цените е неприятна концепция - ще изпитаме страстите от 1996 г. Ако той е доста невисок, млякото да вземем за пример ще се продава на черно за 5 лева ", предвижда гостът.

Добрев позволи, че е допустимо да има корист с пазарно състояние от страна на веригите.

" Трябва да насърчим конкуренцията, да накажем веригите, в случай че има картел, а също и да вършим бюджети, намаляващи инфлацията ", даде съвет той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР