Опасявам се, че 2 г. след началото на COVID-19, нашите

...
Опасявам се, че 2 г. след началото на COVID-19, нашите
Коментари Харесай

Първан Симеонов: След 2 г. COVID-19 - нито сме защитени от вируса, нито сме свободни

Опасявам се, че 2 година след началото на COVID-19, нашите западни общества нямат нито сигурност против вируса, нито същата независимост. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ социологът Първан Симеонов, който взе участие в огромен теоретичен план за бъдещето на либерлно-демократичните конституционни модели в сянката на пандемията.

„ След въвеждането на зеления документ, още веднъж повече от 45% от българите споделят „ Не съм се ваксинирал и няма да се имунизирам “. Това към този момент е устойчивост, опозиция, партия, роя, укрепление сред тези хора и останалите, които имаме някакво отношение към имунизациите. Ние нещо бъркаме в връзката с тези хора и моята догадка е че бъркаме по положителния остарял път на положителните планове “, уточни той.
Симеонов пoсочи, че се прекалява с информацията за ковид, идваща от специалисти, като огромен % от нея са единствено догатки, които не постоянно се оправдават: „ Ако бяхме ние – социолозите, щяха да ни скъсат от бъзик. Само че тези хора не ги скъсват от бъзик, те са взели властта. Властта би трябвало да е на политиците, а не на специалистите – специалистите няма пред кого да се очтитат, не се избират на избори, не носят политическа отговорност “.
По думите му и „ другите гледни точки “ са били неразрешени, в случай, че има нюанси междуу „ лудите антиваксърски гледни точки “ и „ оня фетиш, който споделя „ Вярвам в науката! “ – все едно науката е някаква вяра и в нея се има вяра “. „ Аз, да вземем за пример, считам, че COVID-19 е тук, с цел да поостане и ние, вместо наивно да считаме, че някой ще ни затвори и ще се изличи, би трябвало умно да живеем паралелно с този вирус “, означи Първан Симеонов.
Според него част от казуса е и в здравната система: „ В България на моменти има болничен бизнес вместо здравна система, в този момент споделят да се затворим всички, с цел да им е по-лесно “.
Той прикани в публичния спор да се запазят причините на санитарните управляващи, само че да се чуят и гледищата на хората, които разсъждават в правните, публичните и философските аспекти на обстановката.

„ Интелигенцията в България се изрича пренебрежително и язвително за своя народ, назидава го и ето го резултатът – има укрепление “, уточни Симеонов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР