Опасява се, че смъртоносен взрив в претъпканата болница Ал Ахли

...
Опасява се, че смъртоносен взрив в претъпканата болница Ал Ахли
Коментари Харесай

Болница в Газа: Какво видео, снимки и други доказателства ни казват за взрива в болница Ал Ахли

Опасява се, че гибелен гърмеж в претъпканата болница Ал Ахли в град Газа е умъртвил стотици хора.

Контролираните от Хамас палестински управляващи в Газа незабавно упрекнаха Израел, потвърждавайки, че това е тенденциозен въздушен удар. Израел отхвърли да е забъркан.

На фона на изказванието и насрещния иск, достигането до истината е по-трудно от всеки път.

BBC Verify се пробва да разгадае какво е и какво не е известно - гледайки видеозаписи, неподвижни изображения и други доказателства, в това число разкази на очевидци. Освен това публицист от BBC е бил на мястото на гърмежа, където има стеснен достъп.

Непрекъснато се появява нова информация, тъй че ще продължим да актуализираме тази публикация, до момента в който научаваме повече и приказваме с специалисти за доказателствата.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Важно е също по този начин да се означи, че с изключение на физическата борба, този спор се играе като осведомителна война. Това не е първият път, когато управляващите в Израел и Газа дават изцяло разнообразни разкази за детонация. Ние също по този начин преглеждаме техните разнообразни изказвания и изказвания.

Взривът

Експлозията в болничното заведение е станала към 19:00 часа локално време във вторник. 20-секундно видео, публикувано в обществените медии, за което се твърди, че демонстрира стачката, беше първото значимо образно доказателство, появило се за случая.

В него вие може да чуе свистящия тон на наближаващ снаряд, последван от детонация и голям пожар.

Кадри онлайн от медийната мрежа Al-Jazeera, излъчени в 18:59 локално време, демонстрираха ярка светлина, издигаща се в небето над Газа. Някои коментатори допускат, че е от ракета, която наподобява експлодира или се разпада. Вероятно е от ракета, която наподобява експлодира или се разпада. От фрагментите се вижда мълния надалеч, последвана от доста по-голяма детонация по-близо до камерата, която геолокирахме.

Други фрагменти, които се появиха в каналите на обществените медии, демонстрират нещо, което наподобява като еднакъв гърмеж от разнообразни ъгли и дистанции.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР