Опасното темпо на масовите стрелби ескалира през 2020 г. по

...
Опасното темпо на масовите стрелби ескалира през 2020 г. по
Коментари Харесай

Масови стрелби в САЩ Бързи факти

Опасното движение на всеобщите стрелби ескалира през 2020 година по време на пандемията Covid-19 и продължава от този момент. Между 2019 година и 2020 година общият брой на всеобщите стрелби всяка година скочи от 415 на 610. След това 2021 година стана най-лошата година за всеобщи стрелби, откогато GVA стартира да ги наблюдава през 2013 година, с 690 в 44 щата и Вашингтон, окръг Колумбия. През 2022 година е имало 646 всеобщи стрелби.

Данните за БДС демонстрират, че всеобщите стрелби са се нараснали след май 2020 година спрямо трендовете през предходните години. Стрелбата се е удвоила през юли 2020 година спрямо миналата година, както означават откривателите в списанието JAMA Open Network при анализиране на данните за БДС сред април 2020 година и юли 2021 година

Увеличаването на всеобщите стрелби съответства с общото повишаване на насилието с оръжие по време на пандемията. Процентът на убийствата с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати през 2020 година е най-високият, регистриран от 1994 година, съгласно данни на американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Между 2019 година и 2020 година общото равнище на убийства с огнестрелно оръжие се е нараснало с към 35%, съгласно седмичния отчет на CDC за заболеваемостта и смъртността.

CNN оповестява за всеобщи стрелби въз основа на данни от Gun Violence Archive, организация с нестопанска цел, която наблюдава насилието с оръжие в Съединените щати. CNN и GVA дефинират всеобщата пукотевица като пукотевица, при която са ранени или убити четирима или повече души, без да се включва стрелецът. Броят на всеобщите стрелби и жертвите не е прецизен и предстои на смяна, защото отчетите от правоприлагащите органи, медиите и други източници, на които GVA разчита, се актуализират и ревизират.

Тези диаграми включват всеобщи стрелби в Съединени американски щати досега, които попадат в това определение и се актуализират незабавно щом бъдат налични нови данни от GVA. Данните може да изостават от съобщаването на изключителни вести.

Даниел Улф, Жаклин Хауърд и Лорън Маскаренхас способстваха за този доклад

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР