Опасността все още не е отминала, предпазни маски трябва да

...
Опасността все още не е отминала, предпазни маски трябва да
Коментари Харесай

СЗО: Опасността от COVID-19 все още не е отминала

Опасността към момента не е отминала, защитни маски би трябвало да се носят на всички публични места. По този метод Световната здравна организация промени формалната си позиция, която отстояваше от месеци.
Агенцията на Организация на обединените нации разгласи, че носенето на маски в действителност оказва помощ против разпространяването на ковид. Досега от СЗО твърдяха, че няма доказателства за изгодата от всеобщото потребление на защитните средства. В новите си насоки от организацията споделят, че са били прегледани проучвания, направени в последните няколко седмици. Вече се предлага на държавните управления по света - жителите да носят маски на публично място.
„ Маските основават подправеното чувство за сигурност, което кара хората да подценяват останалите ограничения, като миенето на ръцете и спазването на отдалеченост на публично място. Не мога да го кажа по-ясно от това - маската сама по себе си няма да ви защищити от COVID-19. Тя е единствено част от просторен метод в битката със болестта. Основните неща остават разкриване на случаите, изолираност, тестване на контактните хора и следенето на всеки един от тях”, сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР