Опасностите за децата от Истанбулската конвенция са огромни. Нормативният документ

...
Опасностите за децата от Истанбулската конвенция са огромни. Нормативният документ
Коментари Харесай

Доц. Явор Гочев, БРЦК: Опасностите за децата от Истанбулската конвенция са огромни

„ Опасностите за децата от Истанбулската спогодба са големи. Нормативният документ поражда през далечната 2011 година Въпреки това той към момента не съумява да си проправи път към утвърждението на болшинството от хората, което по никакъв начин не е инцидентно. “  Това съобщи доцент Явор Гочев, член на Управителния съвет на съдружие Български наставнически централен комитет, част от инициативния комитет на Българска социалистическа партия за провеждането на референдум на тематика за или срещу проучването на джендър идеология в учебно заведение.
В ефира на БСТВ той изясни, че  същинското име на този документ е “Конвенция на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение “. Заглавието навежда на мисълта, че в наличието има нещо, което е доста належащо и всеки от нас би посрещнал с възторженостти. Този проблем безусловно би трябвало да бъде позволен и то безкомпромисно “, уточни той, само че посочи, че в конвенцията има текстове със прикрито наличие.> „ Има няколко текста, скрити апропо, по допустимо най-незабележимия метод, които са способни да преобърнат дневния ред на цялото европейско общество. Резултатът от тези текстове може да бъде гибелен за обществото “, безапелационен е доцент Гочев.
Той изясни, че конвенцията съставлява документ от най-голям сан и е равна на контракт. „ Тоест най-голям сан на подчиненост в правния мир на Европейския съюз се пробва да вкара неприемливи и несъответстващи на истината понятия “, сподели още той и добави: „ Ако не дай Боже, преди години бяхме показали нелепостта да ратифицираме Истанбулската спогодба, по силата на Конституцията тя автоматизирано се качва над всички правила на вътрешния ни ред. Слава Богу, тогава всички ние, дейната част на българското общество, успяхме да се преборим този документ да не бъде утвърден “, напомни той Явор Гочев.> В предаването “Думата е ваша “ той даде образец по какъв начин в конвенцията се пробва по прикрит метод да бъде вкаран така наречен “трети пол “: „ Определение в чл.3 гласи: „ За задачите на актуалната спогодба пол значи обществено построени функции, държания, действия и характерности, които несъмнено общество счита за подобаващи “.> Според доцент Йорданов този проблем не е единствено европейски, а международен. „ Той е подъл и заплашва най-вече децата. Възрастните хора са наясно със своята еднаквост, само че децата под 18 години и изключително под 14, са мощно уязвими, тъй като нямат нужните чувства. Те не могат да създадат осведомен избор. Всеки опит за пробутване на някакъв вид внушения за деца под 14 година, свързани с половата еднаквост, са безусловно не на място “, безапелационен е той. Той изясни, че в конвенцията има даже специфичен член за обучение, тъй като желаят да втълпят на тези, които са най-податливи, неприемливите избрания.> „ Когато европейските институции видяха, че освен България, само че и други страни няма да прокарат този неприличен текст в своето законодателство, те взеха решение да го наложат силово “, разяснява Явор Гочев и дефинира това като акт на изтощение. „ Дори и това да стане, защото Истанбулската спогодба няма да е утвърдена, няма да бъде с сан над нормите на вътрешното ни законодателство “, сподели още той.> По думите му от Български наставнически централен комитет усещат все по-голяма поддръжка от народа по тематиката. Той даде и образец с провелия се в Унгария референдум на тази тема, на който над 90% от далите отговор са отхвърлили Истанбулската спогодба. „ Същото ще стане и в България “, заключи доцент Гочев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР