Опасно време: Чакат ни вятър, бури и валежи.Днес нашата страна

...
Опасно време: Чакат ни вятър, бури и валежи.Днес нашата страна
Коментари Харесай

Опасно време: Чакат ни вятър, бури и валежи

Опасно време: Чакат ни вятър, стихии и превалявания.

Днес нашата страна попада под въздействието на преминаващ средиземноморски циклон. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще се усили до ураганни стойности, изключително северно по планинските скатове. Ще стартират и обилни превалявания от дъжд и вероятни гръмотевични стихии в Южна и Централна  България!

Явленията ще обзет и Централна България. В  Източна България ще духа сдържан до мощен вятър от югозапад, а над останалата част ще е безшумно.

Минималните температури ще са сред 9°С до плюс 12°С. В котловинните полета и планинските региони ще са по-ниски – до 7-9°С. Малко по-високи, по Черноморието – до 13-15°С

През деня в понеделник облачността ще се задържи забележителна. Около обяд над Рило-Родопския масив, Централна Стара планина и над югоизточни региони ще паднат проливни превалявания, ще има условия и за гръмотевична активност.

До края на деня, ще завали и над Северозападна, само че преваляванията над тези региони ще са по-слаби. През целя ден ще духа сдържан югозападен вятър в Източна България, ще много до съвсем ураганни стойности, като поривите на изолирани региони ще надминат 90 км/час. Над останалата част ще е относително безшумно.

Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 13° и 15°С. По-високи в Дунавската низина и Горнотракийската равнина  – до 16°С-18°С.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР