Опасно мръсен въздух отчитат системите в цялата страна от началото

...
Опасно мръсен въздух отчитат системите в цялата страна от началото
Коментари Харесай

Опасно мръсен въздух в цялата страна, най-сериозно е положението в София

Опасно замърсен въздух регистрират системите в цялата страна от началото на година, като най-сериозно е ситуацията в столицата, оповестява БГНЕС.

Европейският показател за качество на въздуха демонстрира високо замърсяване в София, Плевен и Русе. Също със мощно замърсяване на въздуха са градовете Пловдив, Благоевград, Кърджали, Варна, Бургас, Велико Търново, Сливен.

Системата на Изпълнителната организация по околна среда регистрира замърсяване в пъти над нормите на всички места, където са ситуирани станции. Според Изпълнителна агенция по околна среда причина за превишенията на средноденонощната норма за ФПЧ10 е всеобщо потребление на твърдо гориво в битовия, публичния бранш и излъчвания от автомобилния превоз, съчетано с неподходящи метеорологични условия.

Най-високите равнища на замърсяване са измерени за 7-и януари – още веднъж в София и в Пловдив. В уеб страницата на Изпълнителна агенция по околна среда няма актуализирана информация за вчерашния ден. Станция „ Хиподрума ” в София е измерила замърсяване 5 пъти над нормата, а станциите „ Павлово ” и „ Надежда ” - превишаване от съвсем 4 пъти над праговите стойности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР