Опасно кръстовище на входа на парка в Аспарухово плаши жителите

...
Опасно кръстовище на входа на парка в Аспарухово плаши жителите
Коментари Харесай

Опасно кръстовище на входа на парка в Аспарухово плаши жителите на района вече години наред

Опасно кръстовище на входа на парка в Аспарухово плаши жителите на региона към този момент години наред, съобщи кореспондент на ДНЕС+.

Кръстовището се намира на бул. " Първи май " и ул. " Георги Стаматов " и входа на Аспаруховия парк, където се намират и спортните стадиони на Общински състезателен комплекс " Аспарухово " към Оперативна програма " Спорт " към община Варна. До късно вечер паркът на Аспарухово е многолюден от родители с дребни деца, възрастни хора, младежи които се разхождат и употребяват прохладата на морския бриз край канала море-езеро.



Има сложена светофарна уредба на кръстовището на бул. " Първи май " и хипермаркет " Лидъл ", който е на 100 м. от проблематичния сектор, само че той пък основава други неудобства - километрични тапи, по цялото продължение на бул. " Първи май " и бул. " Мара Тасева " през летния сезон, изключително през уикендите, когато всички варненци се стичат към плаж " Аспарухово " или плажовете на Галата и селищните формирания " Прибой ", " Черноморец " и " Фичоза ".

Към момента кръстовището е контролирано единствено със светеща пешеходна пътека, само че доста постоянно водачите не стопират с цел да пропуснат пешеходците. Няма по този начин наречените " легнали служители на реда ", които да принуждават рисковите водачи да понижат скоростта, с която се движат необезпокоявани по новоизграденото трасе.



Жителите към този сектор нееднократно са повдигали въпроса за слагането на светофар или да се откри метод да се спрат и среднощните гонки на мотористите с пистови мотори, които се възползват от новата настилка за рисково каране в оживеният жилищен регион. Според тях, неналичието на надзор върху придвижването е основният проблем. 

Репортер на ДНЕС+ потърси с въпрос по отношение на жалбите на жителите кметът на регион " Аспарухово " Ивайло Маринов. Той изясни, че е разговарял с Петър Гарбузов, шеф Дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване " и е изготвил докладна бележка, която да бъде показана на междуведомствената Комисия по сигурност на придвижването към Община Варна.



По думите на кмета Ивайло Маринов, този проблем следва да бъде разискван на последващо съвещание на комисията, на което ще се реши, дали да бъде подложен пешеходен светофар с бутон или " лежащ служител на реда ", по този начин, че да бъдат спокойни жителите към този сектор. 

Да обсъдят казуса бяха поканени поданици, които се оплакаха в обществените мрежи за казуса с кръстовището на среща с кмета на региона.

По материала работи Геновева Михайлова

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР