Опасни аларми за въглероден окис, които не успяват да открият потенциално смъртоносен газ, се продават онлайн

...
Кои? твърди, че правителството не успява да предприеме спешни действия,
Коментари Харесай

Кои? твърди, че правителството не успява да предприеме "спешни действия", за да държи тези пазари под отговорност - и за първи път маркира един от опасните модели на eBay преди седем години.

Това устройство не успя да реагира на въглероден окис в 10 от 28 теста - и дори когато го направи, алармата беше твърде тиха.

Изображение: Снимка: Кое?

Общо 149 обяви за опасни аларми за въглероден окис бяха открити в четирите уебсайта - и всички те вече бяха премахнати.

eBay беше единствената компания, която разкри данни за продажбите и разкри поне 1311 бяха продадени на неговата платформа.

Пет опасни модела аларми - всички без марка и произведени в Китай - бяха представени на видно място в тези уебсайтове, когато беше избран филтърът "първо най-евтиният", като някои се предлагат само за малко £5.

Супермаркетите са посъветвани да продават пресни плодове и зеленчуци без пластмасови опаковки, за да помогнат за намаляване на хранителните отпадъци

Една аларма не успя задейства 22 пъти, когато във въздуха има въглероден окис, докато друг продукт не прозвуча при 15 отделни теста.

Сю Дейвис, ръководител на политиката за защита на потребителите на организацията за наблюдение, каза: „Кое? поражда загриженост за опасни CO аларми от години, но онлайн пазарите продължават да ги допускат на своите сайтове и в домовете на хората, въпреки потенциално фаталните последици.

„Това е последният от дълга поредица от примери за опасни продукти, лесно достъпни на онлайн пазарите, като платформите предприемат твърде малко действия, за да предотвратят разрешаването им за продажба.

„Правителството не може да отлага повече. Трябва да се движи с темпове, за да установи нови разпоредби, които поставят безопасността на потребителите на първо място и позволяват строги действия срещу онлайн пазарите, които нарушават правилата."

Прочетете повече от Sky News business:
Какво се случва с Etsy и неговата резервна система?

Изображение: Снимка: Кое?

Аврил и Гордън Самуел основаха Мемориалния тръст на Кейти Хейнс през 2010 г. след смъртта на дъщеря им от отравяне с CO и провеждат кампании за по-добра информираност .

Аврил каза: „По-рано подчертахме опасенията относно някои аларми за въглероден окис, които се продават онлайн, много от които идват от Китай, и проведохме енергична кампания за необходимостта да се купуват аларми за CO само от реномирани производители и търговци на дребно.“< /p>

Тя добави: „Ако алармата не отговаря на стандартите, тази защита се отрича и може да има фатални резултати.“

Цифрите показват, че отравянето с въглероден окис е причинило повече от 200 случайни смъртни случая в Англия и Уелс през последното десетилетие.

Говорител на Amazon каза: „Безопасността е основен приоритет в Amazon. Ние изискваме всички продукти да отговарят на приложимите закони и разпоредби и сме разработили водещи в индустрията инструменти, за да предотвратим изброяването на опасни или несъответстващи продукти в нашите магазини.

„Премахнахме тези продукти в очакване на допълнително разследване. "

Изображение: Снимка: Кое?

Говорител на eBay каза: „Ние приемаме безопасността на нашите потребители много сериозно и незабавно премахнахме списъците, докладвани ни от Which?

„Ние забраняваме немаркирани и опасни марки детектори за дим или въглероден окис. Разрешаваме на продавачите да изброяват само одобрени марки детектори за въглероден окис и сме предприели действия срещу продавачите, които са нарушили тази политика.

„Ние непрекъснато преглеждаме и актуализираме въведените мерки, за да предотвратим продажбата на опасни продукти. Ние също извършихме допълнителни прегледи на нашия сайт, за да премахнем всякакви подобни обяви."

Говорител на Министерството на бизнеса и търговията каза: „Ние приемаме обществената безопасност изключително сериозно, поради което се консултираме относно модернизирането на нашата рамка за безопасност на продуктите да държи онлайн пазарите под отговорност, като гарантира, че артикулите, продавани онлайн, отговарят на същите стандарти като на главната улица.

„Ако фирмите не спазват разпоредбите за безопасност на продуктите, Службата за безопасност на продуктите и стандарти ще предприеме подходящи принудително действие като разпореждане за премахване на продукта от пазара."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР