Опасна пешеходна пътека застрашава живота на жителите на село Скравена.

...
Опасна пешеходна пътека застрашава живота на жителите на село Скравена.
Коментари Харесай

Опасна пешеходна пътека застрашава живота на жителите в село Скравена

Опасна пешеходна пътека заплашва живота на жителите на село Скравена. Участъкът не един път е предизвиквал произшествия с съдбовен край, само че реакция от страна на институциите до този миг не е имало.

В село Скравена има към 2000 души. Една трета от тях живеят в местността " Паланката ", която е отделена от селото от интернационален път Е-79. За да стигнат центъра на Скравена, където се намират учебно заведение, детска градина, аптека и магазини, хората всекидневно пресичат основния път. Но със боязън. Такъв е казусът и на Гергана.

" Живея в центъра на селото и се постанова постоянно да пресичаме тази зона тук за Паланката, тъй като въздухът е доста по-хубав, по-спокойно е за децата, обаче пресичането е доста мъчно. Ако инцидентно вероятно някой реши да ни даде път, идващия водач го застъпва, почва да му свирка и изпреварва, както постоянно ние се движим по 5-6 дами с майки с колички и последните две не могат да пресекат умерено и нас ни е боязън и седим примерно по 20-30 минути да пресечем от едната страна до другата. Много деца, които учат тук в скравенското учебно заведение, в детската градина наложително би трябвало да има човек с тях да пресекат, те независимо не могат да пресичат ", споделя Гергана Минкова, гражданин на село Скравена.

" Това е един доста претрупан интернационален път, по който минават извънредно огромно количество тежкотоварни камиони, рейсове и различен трафик, тя е доста неприятно маркирана, липсват наложителните пътни знаци, които би следвало да са тук в обсега на тази пешеходна пътека и да предизвестяват водачите още от надалеч, че ето тук може да пресекат хора ", добави Диана Русинова, ръководител на Европейския център за транспортни политики.

Това е и единствената пешеходна пътека, която свързва селото с местността " Паланката ". Трагични произшествия в сектора не липсват, а хората от селото от години предизвестяват за рисковата права.

" На това място преди 45 години моят татко е претърпял пътно произшествие, след 6 месеца той е умрял. Мога да кажа, че това място се пресича със боязън, нито могат да преминат деца, нито възрастни хора, тъй като не се съблюдават въобще условията и знаците, които би трябвало да се съблюдават от пътните транспортни средства ", разяснява Николинка Маринова, гражданин на село Скравена.

" Проблемът е огромен, аз имам познати, които живеят в Паланката и до ден сегашен не дръзвам да пресека пътя от боязън, защото стават произшествия, предходната година моят съсед почина навръх това място заради несъобразена скорост или в случай че едната кола в посоката спре, другата продължава да изпреварва и се заплашва живота ", съобщи Християна Вълова, гражданин на село Скравена.

" На първо място би трябвало да се слагат наложителните като най-малко пътни знаци, на второ място за нас е най-разумно тук да се изградят изкуствено изпъкнали напречни неравности или легнали служители на реда. Поставихме този въпрос пред АПИ, имаме тяхното увещание, че в границите на до 3 седмици този проблем тук ще бъде поправен, в това число сме поели ангажимент ние като Неправителствени организации да подарим нужните пътни знаци за този пътен сектор ", сподели още Диана Русинова, ръководител на Европейския център за транспортни политики.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР