Oпасна нова мода се зароди в пандемията.Групи от хора опитват

...
Oпасна нова мода се зароди в пандемията.Групи от хора опитват
Коментари Харесай

Безумна мода: Заразяват се нарочно с COVID

Oпасна нова мода се зароди в пандемията.

Групи от хора пробват преднамерено да се разболеят oт Коронавирус.

Те са подготвени на всичко, с цел да се заразят с ковид - в това число да си платят. Организират се в групи в " Телеграм " и си търсят болен, от който да прихванат вируса, написа " Дойче веле ". Изданието проверява какви са тези хора и за какво го вършат

Когато искаш съзнателно да се заразиш с ковид

Мартин е на 32 години и живее в Хамбург, споделя " Франкфутер Алгемайне Цайтунг "  (ФАЦ). Той има дете, обича да посещава питейни заведения и клубове и прекарва доста от времето си на открито.

Но когато в края на лятото Хамбург вкарва правилото 2G (само за имунизирани и преболедували), той стартира да се опасява. Какво ще стане, в случай че вкарат същите ограничавания и на работното му място? Той не желае да си купува подправен документ за имунизация, тъй като не го счита за " морално целесъобразно ". Негов прочут му споделя, че си е купил подправен позитивен PCR тест и по този метод е получил статут на “преболедувал ”. Но Мартин не желае да прави и това. За него остава една единствена опция: да се болести съзнателно. 

Мъжът намира група в чат приложението Telegram, в която хора като него търсят болен от ковид, с цел да се срещнат с него.Някои даже са подготвени да си платят. Един консуматор споделя, че е поставен под стрес от работодателя си. Други имат вяра, че човек не може да се болести с ковид, по тази причина начинанието им се коства безсмислено. Трети пък молят някой да им изпрати слюнка в плик по пощата.Търсенето е по-голямо от предлагането. Но един от участниците в групата - Дирк Шнайдер – написа: " Имам корона от скоро и ще я споделя. От Любек съм. "

Тимур от Швейцария споделя по какъв начин е стоял в автомобил с възпален над 1 час. Болният кашлял и кихал, само че нищо не се получило: резултатът на Тимур е отрицателен.Сега той е заставен да стои по през целия ден у дома и няма различен избор с изключение на да се болести. Не има вяра, че " грипът "  може да му аргументи нещо, тъй като " познава тялото си прекомерно добре ". 

Една потребителка дава съвет на Тимур: да употребява съчка за уши, с цел да вземе проба от възпален и по-късно да си я сложи в носа. Нейна другарка е направила по този начин. В резултат 15 индивида се заразили. Някои са боледували, други - не, само че всичките са дали позитивен резултат.

Когато позитивният резултат носи " облекчение "

След няколко дни в групата се появява различен мъж от Швейцария, който е с позитивен тест. Тимур предлага да се срещнат.Той извършва процедурата с клечката за уши, след три дни PCR пробата му е позитивен. Вече има и признаци. Тимур се хвали в групата, другите го поздравяват, той предлага да помогне на още няколко консуматори да се заразят. 

Мартин търси някой от региона на Хамбург, който да го инфектира. Една жена се свързва с него и предлага да изпрати неин прочут, с който да пият от една и съща чаша. Мартин се съгласява, само че по-късно се уплашва и отхвърля срещата.

Седмица по-късно другари на Мартин се свързват с него - всички са заболели с леки признаци. Двете фамилии се срещат няколко дни.След това те се изолират " от почитание към другите хора ", а приятелката на Мартин дава позитивен резултат на бързия тест.Неговият обаче е негативен - " доста разочароващо ". Затова той отива да си направи PCR тест и тъкмо преди него бърше носа си с носната забрадка на приятелката си. Резултатът е " позитивен " Мартин към този момент е " изцяло омекотен ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР