Опасен прецедент без гарантирани ползи за крайния потребител. Така Българската

...
Опасен прецедент без гарантирани ползи за крайния потребител. Така Българската
Коментари Харесай

Намаленото ДДС е опасен прецедент без гарантирани ползи, предупреждават от софтуерния бранш

Опасен казус без обезпечени изгоди за крайния консуматор. Така Българската асоциация на софтуерните компании дефинира гласуваните на първо четене промени в Закона за Данък добавена стойност, предвиждащи понижаване на Данък добавена стойност от 20 на 9% за заведения за хранене и книги. В изявление за БНР Доброслав Димитров от Асоциацията разясни, че притеснителното е в прецедента – намаляването на Данък добавена стойност за един отрасъл и по какъв начин това ще рефлектира върху другите сектори.
„ Причината да реагираме по този начин остро за Данък добавена стойност е, с цел да покажем ясно, че това е неправилна политика . Ако е спешна мярка, годна за избран интервал, е по-безобидният вид. По-страшното е краткотрайната мярка да не стане непрекъсната и това да повлече крайник за доста други промени “, съобщи той в предаването „ Преди всички “.
Димитров изрече опасения, че софтуерният отрасъл ще бъде ударен с налог " Успех ".
 „ В софтуерната промишленост сме поддържали политика, че не желаем поддръжка от страната, само че желаеме тя да не ни пречи. Това, което доста ни касае и се бута доста интензивно, е да се вдигне оптималният застрахователен предел на приходите , което непосредствено ще удари промишленост като нас, които работят с висока добавена стойност. Нашите чиновници са на високи заплати и поради своя триумф ще бъдат осъдени с налог. Затова го нарекохме налог „ триумф “, съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР