Опасен инцидент на бургаско кръстовище по чудо се размина без

...
Опасен инцидент на бургаско кръстовище по чудо се размина без
Коментари Харесай

На косъм от катастрофа на централно кръстовище в Бургас

Опасен случай на бургаско кръстовище по знамение се размина без жертви, само че провокира сериозна социална реакция.



Става дума за светофарите на бул. " Демокрация " при отбивката за комплекс " Лазур ". При неработещ светофар малко след 22 часа две коли се удрят и едната събаря колчетата на автобусна спирка. Там за голям шанс няма хора, тъй че злополуката се разминава единствено с материални вреди. Съборени са обаче няколко дървета и железни колчета.

Директорът на общинско дружество „ Транспорт “ Андрей Рунчев към община Бургас, изясни, че при работещ светофар противоположния завой е позволен. В случая светофара не е работил, само че се вижда от фрагментите на видеокамерите, че два автомобила, които идват от автогара и жп гара в посока изхода на Бургас, са карали с несъобразена скорост, изясни той.

В петък вечерта част от светофарите по това време минават в този режим, когато мига единствено жълта светлина, добави Андрей Рунчев. По думите му органите на реда би трябвало да открият дали двата автомобила са правили нерегламентирана гонка. Според него съществена причина за случая е несъобразена скорост. Голяма част от пътнотранспортните катастрофи, които се случват са на територията на общината, са точно заради нехайство и несъобразена скорост, означи още Андрей Рунчев.

От общината са планували средства за увеличение на броя на камерите, които да наблюдават за нарушавания на пътя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР