ООН взе важно решение в подкрепа на Украйна.Общото събрание на

...
ООН взе важно решение в подкрепа на Украйна.Общото събрание на
Коментари Харесай

ООН прие резолюция, осъждаща анексирането на четирите украински области

ООН взе значимо решение в поддръжка на Украйна.

Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава с огромно болшинство резолюция, която осъжда опитите на Москва да анексира четири украински области.

Текстът беше подсилен от 143 страни, а 35, в това число Китай и Индия, се въздържаха.

Само четири страни, с изключение на Русия, гласоподаваха срещу – това са Беларус, Северна Корея, Сирия и Никарагуа, написа eurocom.bg. 

Резолюцията приканва интернационалната общественост да не признава претенциите на Русия за анексиране и изисква " незабавното му анулиране ".

Миналата седмица на грандиозна гала в Кремъл президентът Владимир Путин подписа документи за присъединението на източните украински райони Луганск, Донецк, Запорожие и Херсон към Русия.

" Мисля, че преди малко станахме очевидци на доста значим, може би даже исторически миг в Общото заседание през 21 век. 143 гласа. Невероятно е. Това, което е доста неприятно за Русия, че има единствено четири страни, които са на тяхната страна. Мисля, че останалите направиха верния избор да защитят правилата на Хартата на Организация на обединените нации ", уточни непрекъснатият представител на Украйна в Организация на обединените нации Сергий Кислица. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР