ООН реши снощи да удължи с най-малко два месеца изключението,

...
ООН реши снощи да удължи с най-малко два месеца изключението,
Коментари Харесай

ООН със забрана за пътуване на афганистански министри от правителството на талибаните

ООН реши нощес да удължи с минимум два месеца изключението, позволяващо на 13 водачи на афганистанските талибани да не попадат под действието на възбрана за пътешестване, само че тази мярка не се разгръща върху двама министри, отговарящи за образованието в Афганистан, заяви Франс прес, като се базира на дипломатически източници.

Изключението, което може да се възобновява на всеки три месеца и цели да разреши на талибаните да контактуват с други страни, изтече през вчерашния ден. Досега то се прилагаше за 15 водачи на афганистанските талибани.

Двамата чиновници, изключени от Организация на обединените нации от листата на бенефициентите на изключението, са Саид Ахмад Шайдхел, изпълняващ длъжността заместник-министър на образованието, и Абдул Баки Басир Авал Шах, прочут също като Абдул Баки Хакани, и.д. министър на висшето обучение в Афганистан, оповестява посланик, поискал анонимност.

Решението показва първичната реакция на Организация на обединените нации на фрапантното ограничение на правата на дамите и девойките в Афганистан. То е взето от Комитета по глобите на Организация на обединените нации, отговарящ за Афганистан, в който са показани 15-те членове на Съвета за сигурност, като е реализирано след тежки договаряния. Поддръжниците на твърдата линия са желали да се анулира изключението за всички афганистански водачи, а страни, повече или по-малко близки до Афганистан, са се оповестили срещу, съгласно дипломати, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР