ООН, оглавявана от генералния секретар Антониу Гутериш, едва ли е

...
ООН, оглавявана от генералния секретар Антониу Гутериш, едва ли е
Коментари Харесай

В Украйна се усъмниха в способността на ООН да защити АЕЦ

ООН, ръководена от генералния секретар Антониу Гутериш, надали е в положение да отбрани Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), сподели Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Володимир Зеленски, в изявление за израелското Best Radio. Записът е наличен в Youtube.

„ Общото заседание, в случай че гласоподава в цялостен състав, може даже да преодолее ветото на Съвета за сигурност - има такава опция. Според интернационалното право теоретично е допустимо да се одобри обвързваща резолюция. Генералният секретар може да направи доста неща тук, само че разбираме, че това надали ще се случи “, усъмни се украинският политик.

Той също по този начин се подигра на западната помощ за обезпечаване на сигурността на украинските военнопленници от Азовстал в следствения ареста им в Еленовка.

„ Наистина имам вяра в сигурността на Запорожката АЕЦ “, сподели съветникът.

По-рано стана известно, че по време на договарянията в Лвов президентът на Украйна Володимир Зеленски, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на Организация на обединените нации Гутериш са координирали дейностите си в региона на съглашението за износа на украинско зърно и обстановката в АЕЦ.

Киев също приказва за реализиране на съглашения с Анкара. Страните подписаха меморандум, съгласно който турският бизнес и държавните организации ще вземат участие във възобновяване на инфраструктурата на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР