ООН избра Шотландия за домакин на конференцията си с фокус

...
ООН избра Шотландия за домакин на конференцията си с фокус
Коментари Харесай

Грета Тунберг: Шотландия не е лидер в борбата с климата

ООН избра Шотландия за хазаин на конференцията си с фокус върху изменението на климата, планувана за ноември. На този декор обаче екоактивистката Грета Тунберг надалеч не счита, че страната е международен водач в битката с климатичните промени.

За „ Би Би Си “ тя показа, че някои страни „ вършат малко повече от други “, само че нито една не се приближава до това, което е належащо.

Шотландското държавно управление по-рано разказа своето законодателство за изменението на климата като „ водещо в света “. То включва цел за постигане на нулеви излъчвания до 2045 година и бе оценено като „ вдъхновяващо “ от шефа на Организация на обединените нации за климата, Патриша Еспиноса. Същевременно Тунберг даже не е сигурна, че ще се появи на идното климатично събитие и разяснява, че крайното ѝ решение ще зависи от това дали то ще е „ безвредно и демократично “. По думите ѝ това значи да се обезпечи, че участниците от по-бедните страни са изцяло имунизирани и могат да пътуват.

Освен това активистката има вяра, че конференцията няма да промени нищо, „ в случай че не третираме тази рецесия като рецесия “. „ Всичко би трябвало да е обвързвано с климатичната правдивост и не можем да реализираме климатична правдивост, в случай че всички не способстват при едни и същи условия “, изясни Тунберг.

Тя към този момент подлага на критика Англия за семейството на климатична конференция на фона на проектите за отваряне на нова въглищна мина. През 2019 година шведската тийнейджърка употребява събитието на Организация на обединените нации, с цел да насочи значимо обръщение към международните водачи, обвързвано с битката с климата и към момента незадоволителните старания на страните по тематиката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР