ООН е осигурила застрахователно обезщетение, което ще ѝ позволи да

...
ООН е осигурила застрахователно обезщетение, което ще ѝ позволи да
Коментари Харесай

ОНН спасява разпадащ се танкер в крайбрежието на Йемен

Организация на обединените нации е осигурила застрахователно обезщетение, което ще ѝ разреши да изпомпа повече от един милион барела нефт от разпадащ се танкер, закотвен край разкъсвания от война Йемен, който крие риск от пагубен разлив, съобщи Агенция Франс Прес.


Ръждясалият танкер FSO Safer, зарязан край следеното от бунтовниците пристанище Ходейда, не е обслужван, откогато най-бедната страна на Арабския полуостров изпадна в цивилен спор преди повече от осем години.

В понеделник Дейвид Гресли, непрекъснат и филантропичен координатор на Организация на обединените нации за Йемен, съобщи, че избавителните екипи са " доста близо " до започване на прекачване на товара от транспортен съд на транспортен съд - ход, който има за цел да предотврати огромно приключване на петрол.

Програма за развиване на Организация на обединените нации (ПРООН) предизвести, че ликвидирането на разлив в Червено море, което е главен морски път, може да коства до 20 милиарда $ и да се трансформира в една от най-тежките екологични произшествия в света.

В изказване от понеделник основаният в Обединеното кралство осигурителен брокер Howden разгласи " сполучливото обвързване на застрахователното покритие, което разрешава на Организация на обединените нации да пристъпи към трансфер на FSO Safer Ship-to-Ship ".

Представител на Howden съобщи, че брокерът е бил назначен от ПРООН посредством обществен търг, с цел да дефинира застраховаемите опасности и да уреди финасовото покритие.

" Застраховката се трансформира в сериозен детайл, който разреши тази избавителна интервенция да продължи ", съобщи админът на ПРООН Ахим Щайнер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР