Онзи ексцентрик с перчема. Онзи... световен шампион. Шотландец Питър Райт

...
Онзи ексцентрик с перчема. Онзи... световен шампион. Шотландец Питър Райт
Коментари Харесай

Мерник и... гребен: Питър Райт отново е световен шампион по дартс

Онзи ексцентрик с перчема. Онзи... международен първенец. Шотландец Питър Райт още веднъж е международен първенец по дартс.

Традиционно след Нова година се дефинира властелинът в този спорт. В " Александра Палас " в Лондон този път един против различен се изправиха Райт и англичанинът Майкъл Смит.

????????????????????????????????????????????????????????????????????

The night belongs to Wright...

Peter 'Snakebite' Wright lifts the Sid Waddell trophy aloft as he is crowned a two-time World Champion
— PDC Darts (@OfficialPDC)

Райт победи със 7:5 фрейма и по този начин си обезпечи втора международна купа. За първи път той прегърна купата през 2020 година И към момента е много надалеч от абсолютния хегемон в този спорт - 14-кратния отличник на планетата Фил Тейлър.

"! "

We caught up with 2022 World Champion Peter Wright after his sensational 7-5 victory over Michael Smith in a thrilling final, saw Snakebite lift his second world title in three years!
— PDC Darts (@OfficialPDC)

Шотландецът може да не е най-хубавият в историята към момента, само че видите ли го един път, ще го запомните. И то с помощта на перчема му.

Дартсът е от тези спортове, в които единоборствата липсват. Феновете го одобряват за чисто развлечение, като най-често в залите те са ситуирани на маси, хапват и пийват, а най-атрактивните попадат в полезрението на камерите с комичните си костюми. Само че и те затихват и гледат с удивление, когато пред целта застане Питър с прозвището " Змийската захапка ".

Райт е роден в Шотландия през 1970 година Започва да се занимава професионално с дартс през 1995 година Първите години са сложни, като той постоянно се отхвърля, само че брачната половинка му Джоана е неговата опора и не го оставя да загърби огромната си пристрастеност.

Така Райт се причислява Професионалната дартс асоциация през 2004 година Турнир след шампионат той си проправя път към международния хайлайф. През 2017 година той печели Откритото състезание на Англия, през 2020 първата си международна купа, а преди ден и втората.

Но да оставим встрани стилът му на игра. Да се върнем на прическата му!

Райт е любим на публиката поради своя безподобен, пъстър и занимателен жанр. Той излиза пред почитателите под звуците на танцувална ария на Питбул и... танцува. Подскачането от единия до другия завършек на сцената се е трансформирало в негова запазена марка.

Но то не е най-емблематичното! Вижте прическата му!

Питър се появява постоянно с доста висок пънкарски гребен в разнообразни цветове. Отстрани на главата си постоянно има нарисувана змия, поради прякора му. Не си мислете, че той идва поради огромния хъс за победа или желанието на Райт да " умъртви " съперниците си. Просто " Змийска захапка " е обичаната му енергийна напитка.

Световният първенец е оставил грижите за косата си в ръцете на най-близкия си човек. Талантливата му брачна половинка Джоана работи като коафьор в личния си салон. Когато мъжът ѝ е на съревнование, тя пътува с него, с цел да оформи емблематичната му прическа. Идеи за нея дава щерка им.

За Питър времето, в което Джоана се грижи за косата му, е опция да си почине и да се концентрира. А тези шедьоври на главата му постоянно лишават към 2 часа.

Punked pig by up for auction here.
— Peter Wright (@snakebitewright)

" Дъщеря ми взема решение с какъв цвят да съм, защото тя е тествала всички върху себе си. Никой различен не ги прави тези неща, а на мен просто ми хареса. Това са моят обред преди да изляза в борба. На Джо един път ѝ лиши 4 часа и половина, с цел да ми направи косата. Не трябваше да шавам! Ако мръдна, тя ме шляпва по главата. В 9 от 10 пъти тя взема решение по какъв начин ще наподобявам. Тя е шефът! ", споделя международният първенец.

А в случай че се чудите по какъв начин наподобява той, когато не е на шампионат, ето по този начин:

Just been to today to order a new sofa. Thanks to Sophie for all her help and the cup of tea.
— Peter Wright (@snakebitewright)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР