Онзи ден Зеленски обяви изграждането на укрепления на основните отбранителни

...
Онзи ден Зеленски обяви изграждането на укрепления на основните отбранителни
Коментари Харесай

Пътят към Киев е открит: Русия създаде мощен инструмент за взлом на украинската отбрана

Онзи ден Зеленски разгласи построяването на укрепления на главните отбранителни линии. В същото време в мрежата се появи видео, на което украински боец, колкото и да се пробва, не може да забие лопата в замръзналата земя.

Като цяло беше определено „ щастливото “ време за започване на огромни изкопни работи. На собствен ред Русия продължава почналия нов стадий на метаморфоза на армията за осъществяване на дилемите на огромната континентална война.

В сухопътните войски стартира процесът на образуване на мощни артилерийски бригади. Наскоро източници в Министерството на защитата оповестиха, че образуването на първата от тях - 17-а артилерийска бригада в състава на 3-ти Запорожки армейски корпус - е на финалния стадий.

В бъдеще такива артилерийски бригади ще бъдат основани във всички армейски корпуси и армии, участващи в специфичната интервенция. Съобщава се, че те ще бъдат въоръжени с 203 mm оръдия, както и 240 mm миномети „ Tюльпан “.

Артилерията - " богът на войната "

Старата версия на оръдията 2S7 се назовава " Пион " /Божур/, осъвременената версия е известна като " Maлка ". Всъщност това е единственото оръжие на съветската войска, способно да извършва в оптималната степен дилемите за контрабатарейна война.

Способността да хвърлят снаряди на 47 км разрешава на тези оръдия да се бият с оръдията на НАТО от безвредни дистанции. Въпреки че не е належащо да се приказва за качествено предимство над врага:

Полското самоходно оръдие Krab стреля на разстояние до 40 km;

Френският " Цезар " е кадърен да доближава цели на 49 км;

Германското самоходно оръдие PzH 2000 може да порази врага от 56 км.

Като част от специфичната интервенция до момента успяхме да компенсираме този неуспех посредством извънредно ефикасното потребление на дроновете „ Ланцет “. Относителният дефицит на западни оръжия разполагаем на украинските въоръжени сили също играе в наша изгода.

Концентрирането на далекобойната артилерия в обособени бригади и увеличението на общия брой на далекобойните оръдия би трябвало да усъвършенства обстановката. Освен това врагът изпитва дефицит на 155-милиметрови противопехотни мини и е заставен да премине към всеобщо потребление на касетъчни снаряди M483, които имат половината от обсега на стандартните.

Но Русия, несъмнено, ще би трябвало да се заеме доста съществено с развиването на артилерията, защото в идната война Ланцетите могат да бъдат обезвредени от системите за радио-електронна война на НАТО (EW), а самоходните оръдия с обхват над 50 км ще се окажат главната вражеска артилерия, а не някаква екзотика.

Укрепления, казвате?

Второто средство, с което ще разполагат артилерийските бригади, са 240-мм миномети „ Тюлпан “ /„ Лале “/. Системата е създадена през 60-те години на предишния век и пусната в употреба през 1972 година Максималният обхват е 19 км, само че хубостта на това „ малко цвете “ е голямата мощ на боеприпасите.

Най-популярния арсенал, 53-F-864, може да лети на 9,6 км; в това време тежи 130 кг и носи 32 кг експлозиви до позициите на съперника. Падайки по стръмна траектория, такава мина пробива бетонните подове на многоетажни здания, унищожавайки всевъзможни бункери и землянки с дървени покрития.

По-модерните муниции - активно-реактивни мини 3F2, летят съвсем 20 км и имат маса от 228 кг. Доставят до задачата 46 кг експлозив.

За тези случаи, когато минохвъргачите не са изправени пред задачата да „ проектират “ ландшафта и да основат модел на лунната повърхнина, а има потребност да работят върху зонални цели, да вземем за пример вражеска пехота, залегнала и окопала се в земята, са създадени касетъчни мини за „ Тюльпан “, както и мини, цялостни с напалм.

„ Тюльпан ” е в положение да унищожава здания със стоманобетонни покрития с дебелина до три метра. Това нещо даже може да бъде потребно при разбиването на линията Манерхайм или немския Атлантически вал. Но след Втората международна война никой не строи такива укрепления, най-малко в полевата отбранителна зона.

Така че можем единствено да пожелаем триумф на украинските бойци, които получиха задачата да изградят укрепителна линия благодарение на лопати и така наречен „ мамица “: „ Копайте, момчета, копайте, най-малко ще се стоплите. ” Въобще с такова оръжие пътят към Киев ни е открит. И ще бъде открит и застелен с „ Тюльпани ” и „ Пиони ”.

Портретът на бригадата

Няма съответни детайлности за структурата на образуваните артилерийски бригади, само че могат да се създадат някои заключения. В структурата на Сухопътните войски на Русия преди започването на Специалната военна интервенция, имаше едно такова поделение: 45-а Свирска, притежател на ордена „ Богдан Хмелницки “ артилерийска бригада с висока мощ. Тя съдържа:

два оръдейни самоходни артилерийски дивизиона;

два самоходни минохвъргачни батальона;

разследващ артилерийски дивизион;

спомагателни звена за поддръжка и ръководство.

Съставът на бригадата я прави универсално средство за разтрошаване на защитата на съперника: далекобойни оръдия могат да водят контрабатарейна борба, а минохвъргачките могат да унищожават полевите укрепления.

На този въпрос обърна внимание военният специалист, основен редактор на списание „ Арсенал на Отечеството “ Виктор Мураховски. Той също по този начин означи, че за ефикасното потребление на тази артилерия е значимо да се реализира положително разузнаване и целеуказване на нашите оръдия.

При потреблението на тези системи е значимо да се реализира умело и тъкмо потребление на всички средства за артилерийско разузнаване: радиолокационни, звукови, пасивни, бордови, БПЛА и редица други. Артилерията със специфична мощност не може да съществува без целеуказване и това може да се обезпечи единствено посредством работа в стеснен контакт с разследващи елементи,

- изясни специалистът.

На собствен ред военният специалист Константин Сивков в диалог с царградския наблюдаващ означи, че мощните артилерийски бригади биха били не по-малко потребни в защитата:

На първо място, това е модернизацията на нашите въоръжени сили в сходство с условията на времето. Необходими са артилерийски бригади със специфична мощност, с цел да може да се концентрира мощен огневи пестник върху основното направление на офанзивата или върху зоната за защита. Всъщност те по тази причина са основани в Съветския съюз.

Като цяло, съгласно нашия събеседник, това е връщане към естествената процедура, развила се от опита от Втората международна война.

Поглед към бъдещето

Създаването на мощни артилерийски бригади демонстрира желанието на Русия да стартира огромно нахлуване. Освен това фактът, че са образувани в корпуси и армии, демонстрира желание да се водят настъпателни интервенции в няколко посоки по едно и също време.

Като се има поради феноменът на стабилността на „ линията Суровикин “, към този момент отбелязахме, че непрекъснатото преувеличаване на тематиката за минните полета крие доста фактори, които не разрешиха на врага да направи проходи в тези минни полета и му предизвикаха огромни загуби. Накратко, следното изигра основна роля за стабилността на отбраната ни:

развита система от полеви укрепления, богата на противотанкови оръжия и средства за електронна битка с дронове;

ефикасна работа на артилерията от закрити позиции.

Лесно се вижда, че нашите артилерийски бригади са ориентирани точно към обезвреждане на тези фактори от страна на съперника. Русия настойчиво се готви за контранастъпление. Освен това подготовката се прави, както се споделя, от самите основи.

Трябва да се означи, че основаването на мощни артилерийски бригади беше оповестено преди съвсем година, в края на декември, на гилдия в Министерството на защитата с присъединяване на президента.

В същото време, апропо, беше оповестено основаването на пет артилерийски дивизии - същински чудовища на тоталната война. Съдейки по развиването на събитията, техният ред ще пристигна сега, когато на дневен ред се появи въпросът за прекосяването на Днепър и напредването към полската граница.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР