Онс Жабер се представя изключително силно в хода на клей

...
Онс Жабер се представя изключително силно в хода на клей
Коментари Харесай

Първата изненада е факт: Световната №6 напусна Ролан Гарос още на старта!

Онс Жабер се показва извънредно мощно в хода на клей сезона, като по решителен метод завоюва купата на WTA 1000 шампионата в Мадрид, а след това на конкуренцията в Рим от същата категория доближи край, само че преклони глава против Ига Швьонтек. Тунизийката в този интервал се оформи като една от основните претендентки за короната на Ролан Гарос, който започва през днешния ден, а в един от откриващите дуели международната номер 6 срещна Магда Линет.

Сблъсъкът се развиваше привидно еднопосочно, като Жабер контролираше много ловко протичащото се на корта, само че внезапно неточностите в играта ѝ зачестиха, заради което изпусна самодейността и остана догонваща по всички индикатори, с цел да инкасира проваляне след 6:3 6:7(4) 5:7, в борба траяла 2 часа и 30 минути. Във втори кръг за полякинята, която сервира една от огромните изненади, следва да се изправи против победителката всред Мартина Тревисян и Хариет Дарт.

Тунизийката очевидно се усещаше по-добре на корта в началните минути, като и грешките в играта ѝ отсъстваха, което оказа своето позитивно въздействие и след серия пробиви шестата сложена излезе напред в резултата. Впоследствие Жабер продължи да надгражда в представянето си и с брейк в деветия гейм записа откриващия сет на сметката си.

Втората част ни даде много по-голяма равнопоставеност, заради обстоятелството че сервиращите печелиха безпроблемно своите подавания доникъде на сета. От него миг нататък обаче започнаха и компликациите за Линет, която на няколко пъти бе опряна до стената, само че показва темперамент и отрази неколкократно брейкболи, с цел да резервира паритета, с което станахме очевидци на тайбрек. В дългия гейм Линет изостана обратно в резултата, но мощна серия от четири поредни точки ѝ оказа помощ да обърне развоя на събитията и отмъкна втория сет под носа на фаворитката.

Решителната част започва с бързо извоювани подавания от подавачите, преди да се стигне до пробив на международната номер 56, която назад на упованията се приближи оптимално до успеха. Тунизийката не се повлия от отрицателните страсти и незабавно повиши равнището си, с цел да осъществя рибрейк и възвърне паритета. Постепенно се стигна до 12-я гейм, в който Жабер имаше преимущество от 40:0, само че няколко неточности провокираха постигане на дюс, когато Линет усети точния миг да нападна и сполучи в опита си, с цел да си обезпечи мачбол, който оползотвори, с цел да сервира най-голямата изненада досега на тазгодишното Открито състезание на Франция.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР